Transfer nou de an nou

sursa foto: digisport.ro

Cel mai curtat fotbalist al iernii, Alexandru Ioniță (Astra Giurgiu), ar putea semna, săptămâna viitoare, cu CFR Cluj. Fotbalistul de 23 de ani intră, pe 1 ianuarie, în ultimele 6 luni de contract și poate semna din postura de jucător liber, cu orice echipă. Cele mai interesate echipe s-au arătat FCSB și CFR, dar al treilea golgheter al Ligii 1 este mai aproape de Cluj decât de o întoarcere la București.

Oficialii Astrei cer 1.500.000 de euro pentru proaspătul internațional al României, dar nici FCSB, nici CFR nu sunt dispuse să plătească această sumă. CFR-iștii au prima șansă, cu atât mai mult cu cât fotbalistul s-a autopropus în repetate rânduri la echipa lui Dan Petrescu. Și oficialul CFR-ului, Iuliu Mureșan, a recunoscut interesul grupării feroviare pentru Ioniță. ”A crescut la Rapid, are sânge vișiniu.

Noi ni-l dorim pentru că este un jucător tânăr, care a confirmat”, spunea Mureșan la sfârșitul primei părți a campionatului. Vișiniii sunt dispuși să ofere o sumă de bani plus unul sau doi jucători pentru a-și asigura serviciile decarului de la Astra. 800.000 de euro plus Dan Nistor, este ultima ofertă a CFR-ului pentru Ioniță. Fotbalistul a fost deja în vizită la Cluj și nu a ascuns acest lucru, postând o fotografie pe un cont de socializare.

FCSB nu a făcut o ofertă concretă pentru fotbalistul Astrei și oricum șansele ca acesta să ajungă sub comanda lui Nicolae Dică sunt minime, Ioniță manifestându-și în repetate rânduri aversiunea față de gruparea finanțată de Gigi Becali. Nici varianta unui transfer la CSU Craiova nu este agreată de giurgiuveni. Oltenii oferă doar 200.000 de euro plus Bărbuț și Măzărache.

Dacă Alexandru Ioniță și CFR nu vor ajunge la o înțelegere, fotbalistul mai are varianta Kayserispor unde antrenor este un alt rapidist, Marius Șumudică. Alex Ioniță a evoluat în 20 de partide în actualul campionat și a marcat 10 goluri pentru Astra, cu 6 mai multe decât golgheterul CFR-ului Emmanuel Culio.

Distribuie:

Postaţi un comentariu