Transfer din altă lume pentru CFR!

Sursa foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj a bifat transferul cu numărul 20 din această vară! După ce a perfectat transferurile unor jucători cu nume (Culio, Hoban, Bokila, între timp plecat de la CFR, sau Balde), trupa lui Dan Petrescu s-a orientat către ligi exotice și a perfectat, conform site-ului oficial, achiziția lui Yuefeng Lü, de la Zhejiang Yiteng. Lü este un mijlocaș, are 21 de ani, este evaluat la 25.000 de euro și nu a jucat niciun minut pentru prima echipa a lui Zhejiang Yiteng în acest sezon.

Clubul feroviar nu oferă detalii financiare despre noul transfer, cel mai probabil fiind achiziționat, gratis, pe filiera Bogdan Mara, fost jucător în China, la Tianjin Teda, și actual manager sportiv al grupării vișinii. Yuefeng Lü devine astfel, primul fotbalist chinez din istoria clubului CFR și a Ligii 1 de fotbal a României. Pe site-urile sportive de specialitate Yuefeng Lü nu are nimic trecut în dreptul rubricii ”echipe la care a evoluat”, decât Yiefang Reservs, probabil o grupare satelit a Zhejiang Yiteng, club de la care oficialii CFR susțin că a fost achiziționat.

De altfel, Zhejiang Yiteng este un club înființat în 1998, având statut de amator până în 1994 când a devenit ”profesionist”. În cei 19 ani de istorie Zhejiang Yiteng și-a schimbat numele de cinci (5!) ori, iar singura performanță notabilă este un loc 2 în ediția 2013 a Ligii a II-a din China, care i-a adus și singura promovare și implicit singurul sezon jucat la nivel de prim eșalon.

Zhejiang Yiteng a retrogradat după un singur campionat în elita Chinei, de pe ultimul loc, în 2014. A terminat pe locul 5 în 2015, pe poziția a 13-a (la retrogradare), în 2016, iar în actualul campionat (2017, în China sezonul fotbalistic se deruluează într-un singur an), Zhejiang Yiteng ocupă cu 6 etape înainte de final locul 11, și este la doar 4 puncte de ultimul loc ce duce în Liga a III-a chineză.

Clubul CFR 1907 Cluj îi urează bun venit în Liga 1 primului chinez din Liga 1, Yuefeng Lü! 

Sursa foto: facebook.com/cfr1907

Distribuie:

Postaţi un comentariu