Tinerii lui ”U” BT Mobitelco dărâmă Farul și se pregătesc de lupta cu Sibiul

Alex Pop (foto in alb) a marcat 11 puncte și a avut 6 pase decisive în cele 20 de minute jucate împotriva Farului.

Cu gândul la adversarul pe care-l vor întâlni în playoff, ”U” BT Mobitelco nu a avut emoții cu  Farul Constanța, echipă care a înregistrat o singura victorie în tot sezonul. În mod previzibil, al doilea succes nu a venit pentru baschetbaliștii constănțeni care, cu toate că au jucat în compania juniorilor lui ”U”, nu au reușit să facă față vitezei tinerilor clujeni și au pierdut, scor 103-68.

Cu Darius Hargrove neinclus în lot pentru a putea face loc tuturor „juniorilor” și cu Cuic pe post de sfătuitor al mai tinerilor săi colegi, Dorin Pintea s-a ținut de promisiune și i-a păstrat în teren aproape tot meciul pe jucătorii care altfel stau mai mult pe bancă. Astfel, Kuti, Dragoste, Pop, Lazăr sau Pogăcean au avut ocazia să-și arate abilitățile fiind însă  în premanență coordonați de măcar câte un jucător obișnuit cu meciurile oficiale.

Chiar dacă în primele 15 minute de joc meciul a fost mai echilibrat decât s-ar fi prevăzut, „viitorul” lui U și-a intrat în ritm și a început să facă și spectacol pentru spectatorii din Sala Sporturilor Horia Demian. Alley-oop-urile finalizate în forță de Josh Sparks, dunk-urile fulgerătoare ale lui Kuti Nandor și pasele spectaculoase ale conducătorilor de joc Mirel Dragoste și Alex Pop au repus meciul pe făgașul normal, jucătorii Farului având doar tresăriri răzlețe de orgoliu materializate prin aruncări de trei puncte reușite. De altfel, în ciuda faptului că juniorii lui U au arătat pe faza ofensivă că au imaginație și potențial, tehnicianul clujean a declarat la finalul meciului că apărarea practicată de tinerii să elevi nu a fost dintre cele mai solide, în contextul în care Farul nu mai marcase peste 65 de puncte în niciuna dintre cele 25 de înfrângeri înregistrate în acest sezon.

Singurele emoții ale meciului s-au legat de depășirea bornei de 100 de puncte, izbutită în ultimul minute de joc  de către Alex Pop. Scorul final al meciului a fost 103-68 pentru clujeni, care încheie astfel sezonul competițional pe locul 5, urmând ca în prima rundă a playoff-ului ligii să întâlnească Atlassib Sibiu.

Principalul marcator al meciului a fost extrema Josh Sparks (22 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive). „Junorii” au contribuit și ei pe tabelă, Kuti, Pogăcean, Lazăr, Pop și Dragoste marcând câte 14, 11, 8, 11 respectiv 6 puncte.

„Așa cum am promis, am dat minute juniorilor. Sunt destul de mulțumit de evoluția lor. Singurul reproș ar fi faptul că ne-am apărat cam relaxat și le-am permis să-și facă jocul. Urmează playoff-ul și cu oricine jucăm, trebuie să batem. Începe practic un nou campionat, în care totul este diferit. Avem încredere că vom trece în turul doi. Am avut un sezon cu bune și cu rele, am alternat perioadele slabe cu cele bune dar per total este destul de bun chiar dacă la un moemnt dat speram la locul doi sau trei. Ne-am fi dorit să terminăm în primele patru și să avem avantajul terenului propriu măcar în prima manșă”, a spus antrenorul lui ”U” BT Mobitelco, Dorin Pintea.

„Ne așteptam să fie un meci destul de ușor având în vedere situația din clasament a Farului. Am fost foarte entuziasmați de faptul că vom prinde minute să jucăm și cred că în mare parte ne-am achitat de sarcinile trasate de antrenor înaintea meciului. Probabil i-am lăsat să înscrie cam multe puncte pentru nivelul pe care ni-l dorim. Am avut ocazii de a marca, am arătat că avem imaginație și că ne palce baschetul” , a delcarat Alex Pop, conducătorul de joc al lui U.

Distribuie:

Postaţi un comentariu