Tezaurul României poate fi admirat la Sala Polivalentă

Foto: Dan Bodea

Sfârșitul acestei săptămâni (1-3 iulie), reprezintă o ocazie rară pentru iubitorii sportului să vadă pe viu o parte din tezaurul gimnasticii românești. Pe suprafața de concurs amenajată în Sala Polivalentă vor evolua în cadrul Campionatelor Naționale de Gimnastică Artistică aproape 90 de gimnaste și gimnaști, reprezentând 15 cluburi din țară.

Privirele vor fi ațintite mai cu seamă asupra evoluțiilor Cătălinei Ponor, a Larisei Iordache, sau Marian Drăgulescu, trei dintre cei mai importanți performeri ai gimnasticii românești din ultimii ani. Împreună cei trei sportivi au adus României nu mai puțin de 39 de medalii de aur, europene, mondiale și olimpice. Cătălina Ponor are în palmares 7 medalii continetale de aur și trei titluri olimpice (cu echipa, la bârnă și sol, în 2004, la JO de la Atena).

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Larisa Iordache a strălucit, la propriu, de 9 ori în întrecerile Cupei Mondiale (la Glasgow, Stuttgart, Doha și Anadia) și a triumfat de 5 ori în întrecerile continentale. Marian Drăgulescu este la rândul său ”poleit” în aur, având în palmares 7 titluri europene și 8 mondiale. Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică găzduite de Sala Polivalentă Cluj-Napoca reprezintă un ultim criteriu pentru definitivarea lotului de sportivi care vor reprezenta România în concursul de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro (Brazilia), unde se vor afla în competiția individuală și 3 gimnaști români (2 masculin + 1 feminin).

Între cei 90 de sportivi care vor lupta pentru titlurile naționale puse în joc se numără și doi gimnaști născuți la Cluj-Napoca. Este vorba despre Ioana Crișan, legitimată la Centrul Național Sportiv ”Cetate” Deva și de Cătălin Drunea, legitimat la LPS Bistrița.

Programul celor trei zile de competiție este următorul:
Vineri 1 iulie 2016
16.00-18.30 Concurs masculin
Sâmbătă 2 iulie 2016
16.00-18.00 Concurs feminin
Duminică 3 iulie 2016
11.00-14.00 Finale pe aparate.

Biletele se vor putea cumpăra de la Casele de bilete ale sălii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu