Tenis / Un român va fi în finala de la Wimbledon

Horea tecău şi Jean Julien-Rojer au devenit principalii favoriţi în proba de dublu a turneului de la Wimbledon

România va avea un jucător în finala probei de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon. Florin Mergea și Horia Tecău vor fi adversari în semifinalele competiției. Pentru calificarea în penultimul act al întrecerii fiecare jucător și-a asigurat un cec în valoare de aproximativ 120.000 de euro.

Perechea formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 4, s-a calificat în semifinalele probei de dublu ale turneului de la Wimbledon după ce s-a impus în sferturi, scor 6-4, 6-3, 7-6, în fața cuplului Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic, cap de serie numărul 7.

În penultimul act, Tecău și Rojer vor înfrunta cuplul Florin Mergea – Rohan Bopanna, capi de serie numărul 9, care au trecut de principalii favoriți ai competiţiei, fraţii Bob și Mike Bryan, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6, 7-6. Mergea a fost decisiv în sfertul cu fraţii Bryan, jucătorul român servind 3 aşi în tiebreak-ul ultimului set.

În acest an, Tecău şi Rojer s-au impus în faţa cuplului Mergea / Bopanna de două ori. Prima dată în optimile turneului de la Roland Garros, iar ulterior în aceeaşi fază a turneului de la Roma. Semifinala de la Wimbledon dintre perechile Horea Tecău – Jean Julien Rojer şi Florin Mergea – Rohan Bopanna va avea loc, vineri, de la ora româniei 13.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu