Tenis / Tecău a câştigat Wimbledon-ul

Horia Tecău (foto, în stânga) a cucerit trofeul de la Wimbledon, în proba de dublu, alături de Jean Julien-Rojer, devenind al doilea român triumfător pe iarbva de la Londra, după Ilie Năstase

Tenismenul român Horia Tecău a cucerit cel mai importat trofeu din carieră, impunându-se în finala de la Wimbledon, alături de partenerul său Jean-Julien Rojer, în faţa perechii Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), scor 7-6 (5), 6-4, 6-4. De numai o oră şi 52 de minute au avut nevoie Tecău şi Rojer pentru a-şi adjudeca cel mai prestigios titlu din tenisul mondial.

Horia Tecău devine astfel, al doilea român câştigător la Wimbledon la dublu masculin, după Ilie Năstase. Fostul număr unu mondial s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa australienilor John Cooper şi Neale Fraser.

Anterior acestei performanţe, Horia Tecău a mai jucat finala de la Wimbledon în 2010, în 2011 şi în 2012, împreună cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind învinşi de fiecare dată de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca).

În urma succesului de pe iarba londoneză Tecău şi Rojer au urcat pe prima poziţie în ierarhia ATP Race la dublu, adunând un total de 5.050 puncte, devansându-i astfel, pe Ivan Dodig şi Marcelo Melo, care au acumulat 4.480 de puncte și pe gemenii Mike şi Bob Bryan (4.355 puncte).

Distribuie:

Postaţi un comentariu