Tenis / România a pierdut în faţa Ucrainei în Cupa Davis

Victor Hănescu a început bine meciurile de simplu din Cupa Davis, dar a pierdut de fiecare dată şi România a fost depăşită de Ucraina, cu scorul general de 3-1

Echipa masculină de Cupa Davis a României a pierdut meciul disputat în faţa Ucrainei, în primul tur din grupa 1, zona Europa-Africa, scor 1-3. De numai patru meciuri a avut nevoie echipa Ucrainei pentru a elimina România, singurul punct al tricolorilor fiind obţinut în meciul de dublu.

În meciul patru Victor Hănescu a fost învins, duminică, de Serghei Stahovski, care l-a întrecut pe român cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, 6-2. Puţin peste două ore a durat partida decisivă. Hănescu a început bine în faţa lui Stahovski şi şi-a adjudecat primul set la 3, după care s-a văzut condus în cel de al doilea set cu 5-0.

În ciuda eforturilor tenismanului nostru de a reveni în joc ucraineeanul s-a impus fără probleme, ajutat şi de arbitrul întâlnirii. La finalul întâlnirii Victor Hănescu şi-a atacat colegii de echipă despre care a spus că nu joacă la adevărata lor valoare.

“Dacă aşteptăm mereu de la Hănescu să aducă câte două puncte în fiecare meci, iar ceilalţi nu se pot ridica la valoarea adversarilor noştri, înseamnă că ne merităm locul pe care ne aflăm, a punctat Hănescu.

În urma acestei victorii, Ucraina a obţinut calificarea în turul secund al grupei, în care va întâlni Suedia, în timp ce România va evolua în compania Letoniei, pentru a se menţine în acest eşalon al Cupei Davis, penultimul ca valoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu