Tenis / Nici de data aceasta n-a fost victorie

Simona Halep a fost învinsă se rivala Serena Williams, scor 3-6, 6-7, în finala de la Cincinati

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinati, scor 3-6, 6-7, în faţa liderului mondial Serena Williams. Startul partidei a fost perfect pentru Halep care a condus cu 3-1, dar ce a urmat a fost o demosntraţie de forţă, inteligenţă şi valoare.

Williams i-a luat româncei 5 game-uri consecutive şi şi-a adjudecat primul set la 3. Cel de al doilea set a fost extrem de echilbrat, pe gustul publicului care aştepta revenirea în joc a Simonei. Cele două sportive au mers cap la cap, până în tie-breack, moment în care Serena şi-a apropriat victoria, nu fără emoţii însă.

Astfel, după şapte întâlniri directe, Serena Williams a dus scorul general la 6-1, singura victorie a Simonei datând din 2014, unde româna s-a impus în Turneul Campioanelor. Pentru Simona Halep aceasta a fost a 19-a finală din carieră, şi a doua consecutiv, după cea de la Toronto, de săptămâna trecută.

Pentru performanţa sa, Halep a primit un cec în valoare de 240.500 de dolari şi 585 de puncte în clasamentul WTA. De altfel, de luni, Simona Halep este noul număr 2 mondial, românca depăşind-o pe rivala din Rusia, Maria Şarapova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu