Tenis / Horia Master(s) Tecău, românul numărul 1

Altădată parteneri, Horia Tecău (foto, în stânga) și Florin Mergea au fost adversari în finala Turneului Campionior de la Londra, în proba de dublu / Foto: Dan Bodea

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt noii campioni absoluţi ai tenisului mondial. Perechea româno-olandeză s-a impus, duminică, cu scorul de 6-4, 6-3, în faţa perechii formate din Florun Mergea (România) şi Rohan Bopanna (India), în finala Turneului Campionilor găzduit de Londra. Recău şi Rojer sunt începând de sâmbătă, după succesul în faţa fraţilor americani Bob şi Myke Bryan, noii lidri ai clasamentului mondial ATP, la dublu.

Finala de la Londra a fost controlată autoritar de Tecău şi partenerul său, Mergea şi Bopanna având însă, meritul de a fi atins ultimul act al turneului londonez, din postura de favoriţi numărul 8, fiind de altfel ultima pereche calificată la această competiţie. Meciul a fost în mare măsură ca şi acontat de Tecău şi Rojer încă din primul set când cei doi au reuşit un break în debutul partidei pe serviciul lui Bopanna şi l-au păstrat până la final, încheind setul întâi în doar 31 de minute de joc.

Şi în setul doi, Tecău şi Rojer au reuşit un prim break la scorul de 2-2 pe serviciul indianului şi au încheiat tot cu un break la serviciul lui Bopanna. Pentru performanţa lor, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au fost răsplătiți de către organizatori cu un cec în valoare de 423.000 de dolari, iar din partea forului mondial de tenis au primit un bonus de 1.500 de puncte în clasamentul de dublu. Florin Mergea şi Rohan Bopanna au încasat 229.000 de dolari şi 800 de puncte în clasamentul ATP.

Distribuie:

Postaţi un comentariu