Tenis / Halep a pierdut finala, dar a câştigat respectul întregii lumi

Simona Halep şi Maria Şarapova au făcut spectacol în finala turneului de la Roland Garros, rusoaica s-a impus cu 6-4, 6-7, 6-4

Simona Halep şi-a trăit visul pe zgura de la Paris şi a disputat finala turnelui de la Roland Garros, în compania fotului număr unu mondial Maria Şarapova. Rusoaica s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4 şi a cucerit pentru a doua oară în carieră trofeul pus în joc de organizatori.

Spectacolul a fost unul de înaltă ţinută, cele două sportive etalând un tenis spectacol, cum nu au mai văzut francezii de 13 ani. Ultima finală disputată în trei seturi a avut loc în 2001, între Jennifer Capriati şi Kim Clijsters, americanca impunându-se atunci dramatic cu scorul de 1-6, 6-4, 12-10 (!).

La finalul partidei însăşi învingătoarea a avut un mesaj emoţionant la adresa Simonei Halep care, la nici 23 de ani a câştiga deja 6 titluri în circuitul mondial şi a ajuns pentru prima oară într-o finala de Grand Slam.

„A fost cea mai grea finală din întreaga mea carieră. Respectul meu pentru Simona care a jucat fantastic astăzi. Este o realizare incredibilă pentru tine, Simona, faptul că ai ajuns în prima finală de Grand Slam. Felicitări, ai făcut un pas mare, felicitări ţie şi echipei tale”, spunea Maria Şarapova, la ceremonia de pemiere a finalistelor.

Pentru performanţa sa de la Paris Simoa Halep va ocupa, oficial, începând de luni, locul 3 în ierarhia mondială a tenisului feminin, iar din partea organizatorilor a primit un cec în valoare de aproximativ 850.000 de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu