Tenis / Halep la primul succes major în 2014

Simona Halep s-a impus, duminică, la Doha, câştigând astfel al 7-lea turneu din carieră

Jucătoarea de tenis Simona Halep a câştigat, duminică, primul turneu din acest an, impunându-se cu 6-2, 6-3, în faţa germanei Angelique Kerber, a şasea favorită a competiţiei desfăşurată la Doha, în Qatar. Românca a început perfect finala turneului şi şi-a adjudecat primele două game-uri înainte ca sportiva din Germania să-şi fi găsit cadenţa.

Halep a păstrat ritmul agresiv de joc şi a găsit mereu soluţiile cele mai bune pentru a nu-i da vreo şansă lui Kerber. La fel de importante, precum succesul repurtat pe arena centrală din Doha, sunt cele 900 de puncte WTA care i-au fost acordate Simonei Halep, graţie cărora tenismena din România va urca până pe poziţia a 9-a în clasamentul mondial feminin.

Victoria din Qatar a fost recompensată generos de şeicii care au finanţat turneul, nu mai puţin de 441.000 de dolari fiind suma pe care Halep a încasat-o de la organizatori. Până să treacă de Angelique Kerber în finală, Simona le eliminase pe italianca Sarra Erani, în sferturile de finală, şi pe fostul număr 2 mondial, poloneza Agnieszka Radwanska, în semifinale.

Trofeul cucerit la Doha este al şaptelea al româncei în turneele mondiale. Începând de luni, Simona Halep va participa la un alt turneu din circuitul WTA, la Dubai.

Distribuie:

Postaţi un comentariu