Tenis / Halep, eliminată de o necunoscută

Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată încă din primul tur al turneului Australian Open, de o sportivă necunoscută, venită din calificări și care nu avea până acum nicio victorie într-un turneu de Grand Slam. Chinezoaica Shuai Zhang a făcut un meci perfect în faţa sportivei din ţara noastră şi s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Asiatica a dominat partida de la un capăt la altul. Abia la 0-4 Simona Halep a dat semne că ar putea să reintre în joc. A luat un break, dublat de propriul serviciu, dar apoi a ratat șansa de a se apropia la un punct de adversara ei, deși a avut trei mingi de break. În setul 2 românca a condus cu 3-1 şi nimic nu anunţa căderea Simonei. Chinezoaica s-a mobilizat exemplar şi a continuat să domine tactic înfruntarea pe care a cîştigat-o după doar o oră şi 18 minute.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Simona Halep va primi 10 puncte WTA şi un premiu în valoare de aproximativ 22.000 de euro. La primul Grand Slam al anului, România mai este reprezentată la simplu de Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, ambele jucătoare fiind calificate în turul secund.

Distribuie:

Postaţi un comentariu