Tenis / Halep e cap de serie la Flushing Meadow

US Open poate reprezenta un turneu de cotitură în cariera Simonei Halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, este cap de serie numărul 2 la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care va începe luni. Alături de româncă, principala favorită la câştigarea turneului de la Flushing Meadow este americanca Serena Williams, dublă deţinătoare a trofeului. Simona Halep începe această copetiţie după o eliminare suprinzătoare în debutul turneului de la New Haven, unde pornea ca favorita numărul 1.

Halep a pierdut la New Heaven cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, ân faţa sportivei slovace Magdalena Rybarikova, locul 68 WTA. US Open este competiţia care poate avea o însemnătate extraordinară pentru Simona Halep. Dacă se va impune la New York românca ar putea urca pe primul loc în ierarhia WTA, dacă Serena Williams (1 WTA) nu va trece de optimile de finală. Halep ar putea aduna 8.030 de puncte, iar Williams are de apărat 2.000 de puncte, fiind campioana en-titre.

În cazul în care liderul mondial atinge cel mult optimile, pierde 1.570 de puncte şi încheie sezonul de hard cu 7.380 de puncte. Există şi o posibilitate deloc convenabilă pentru Simona Halep, să coboare pe locul 6 în clasamentul mondial, dacă românca va piarde luni, în primul tur, în faţa Daniellei Rose Collins, reprezantanta gazdelor care nu apare în clasament WTA, fiind studentă şi nu jucătoare profesionistă. Halep va deschide ediţia din acest an a turneului US Open, luni, de la ora 18:00, pe terenul central

Distribuie:

Postaţi un comentariu