Tenis Fed Cup. România conduce Canada cu 2-0 la general

Sorana Cîrstea a trecut în mai puțin de o oră de joc de Carol Zhao (-2,6-2) și a adus primul punct României în fața Canadei. Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de Fed Cup a României conduce cu scorul de 2-0 la general, reprezentativa similară a Canadei, după victoriile Soranei Cîrstea și  Irinei Begu, la Carol Zhao, respectiv Bianca Andreescu. În prima întâlnire din meciul pe care cele două echipe îl dispută la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup, Sorana Cîrstea a dispus în două seturi (scor 6-2, 6-2), în mai puțin de o oră de joc, de Carol Zhao. Dacă în primul set românca a condus cu 2-0 și s-a văzut egalată la 2, în cel de al doilea set Cîrstea nu i-a mai dat nicio șansă de breack sportivei din Canada, astfel că și-a adjudecat prima înfruntare și a adus primul punct pentru echipa țării noastre. În cea de a doua întâlnire Irina Begu a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Biana Andreescu, jucătoarea canadiană cu origini românești, scor 6-3, 6-7, 6-2.

Peste 7.000 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă evoluțiile Soranei și a Irinei. Reamintim că din echipa României lipsește cea mai bună jucătoare, Simona Halep. Numărul doi mondial a refuzat să joace pentru România din cauza unor probleme medicale suferite la Australian Open. De partea cealaltă, Canada nu se poate baza pe Eugenie Bouchard şi nici pe a doua sa jucătoare, Francoise Abanda.

Meciul dintre România și Canada continuă, duminică, 11 februarie, cu întâlnirile dintre Irina Begu – Carol Zhao, respectiv Sorana Cîrstea – Bianca Andreescu. Dacă scorul va deveni 3-0 pentru România, după jocul dintre Begu și Zhao, atunci ultima întâlnire va fi cea de dublu, Ana Bogdan / Raluca Olaru – Katherine Sebov / Gabriela Dabrowski, meciul dintre Cîrstea și Andreescu urmând a fi anulat.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu