Tempestini junior termină al doilea, dar câștigă Transilvania Rally

Foto: Dan Bodea

”Dublă” victorie pentru echipa Napoca Rally Academy în ediția 2018 a Transilvania Rally. Desfășurată în perioada 4-5 mai, etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri (CNR) al României a fost câștigată de echipajul clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu.

În clasamentul general al întrecerii clujenii au terminat pe poziția a doua, dar mașina condusă de Giandomenico Basso a punctat doar în European Rally, lucru ce a direcționat victoria (în întrecerea internă) către echipajul clujean. La volanul unui Citroen DS3 R5, Tempestini junior și Itu s-au impus clar la Cluj-Napoca (în CNR), următorul echipaj din clasament (Dan Gîrtofan/Tudor Mârza) sosind la 2,46 minute de învingători, în timp ce ultimul echipaj de pe podium, Vali Pocișteani/Dan Dobre s-a clasat la 7,43 minute în urma clujenilor.

Napoca Rally Academy a câștigat etapa de la Cluj, acumulând 89 de puncte, în timp ce DTO-Tellur R.T., ocupanta locului secund a adunat cu nouă mai puțin (80 de puncte), iar Prorally Team Brașov s-a clasat pe treapta a treia a podiumului cu 61 de puncte. Simone Tempestini și Sebastian Itu conduc și în clasamentul general al CNR, cei doi adjudecându-și și etapa inaugurală a sezonului, la Brașov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu