Televiziunile lui Paszkany, vândute unui consorțiu pentru a transmite meciurile din Liga 1

Arpad Paszkany este aproape de a încheia o înțelegere prin care Look TV și Transilvania TV vor fi vândute consorțiului care a cumpărat și drepturile TV pentru următoarele cinci sezoane ale Ligii 1 (Foto: Dan Bodea)

Vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din următoarele cinci sezoane din Liga 1 a stârnit numeroase controverse în lumea fotbalului, președintele LPF, Gino Iorgulescu, fiind cel care s-a ocupat de tranzacție. Anunțul făcut pe site-ul LPF, conform căruia drepturile de televizare  a următoarelor cinci sezoane au fost vândute unei firme din Uniunea Europeană a stârnit zvonuri conform cărora patronul formației CFR Cluj s-ar afla de fapt în spatele acestei afaceri. În replică, Paszkany a declarat în direct la o emisiune sportivă că el  se află „în fața acestei tranzacții” după ce a acceptat să vândă cele două televiziuni pe care le deține chiar firmei care cumpărase de la LPF drepturile pentru televizarea meciurilor din primul eșalon fotbalistic.

Zvonurile inițiale legate de această tranzacție îl dădeau drept cumpărător al drepturilor TV pe patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, însă acesta a negat orice implicare motivând cu faptul că nu are puterea financiară necesară pentru o astfel de tranzacție. În cadrul unei emisiuni sportive la postul DigiSport, patronul CFR a declarat că aceeași firmă care a cumpărat drepturile de televizare i-a făcut și lui o ofertă pentru cele două posturi de televiziune pe care le deține, Look TV și Transilvania TV.

„Nu mă aflu în spatele tranzacției, eu sper să fiu în fața acestei tranzacții și vă spun asta cu sinceritate. Cred și sunt convins că am stat de vorbă cu oameni de onoare și că ce am vorbit rămâne stabilit.

Dânșii au nevoie de două canale de televiziune, pe care să descarce aceste drepturi dobândite de la LPF, iar eu cum am două canale de televiziune, am decis ca ei să le cumpere și să le transforme cum știu ei mai bine. Astfel, pe cele două televiziuni ar urma să fie difuzate meciurile”, a declarat Paszkany la DigiSport.

Acesta a declarat că inițial, firma care dorește să-i cumpere posturile de televiziune dorise să cumpere drepturile de televizare pentru meciurile din campionatul din Rusia, însă conflictele din zonă i-au descurajat și astfel au ajuns în România.

„România are un noroc și datorită sau din cauza evenimentelor, nefericite și condamnabile în egală măsură, din Ucraina. Firma respectivă a dorit foarte tare să se dezvolte pe partea Europei de Est, iar ținta a fost Rusia, care are un fotbal din ce în ce mai atractiv, atât din punct de vedere al investițiilor, cât și al transferurilor. Numai că, Rusia are niște situații speciale, cum ar fi teritoriu vast, așa că ei s-au reorientat spre Ucraina, acolo unde sunt patru-cinci echipe de top. Cum războiul de acolo a închis din start orice discuții, așa că iată cum am ajuns noi să intrăm în schemă”, a mai declarat Paszkany.

Distribuie:

Postaţi un comentariu