Talna Orașu Nou merge mai departe în Cupa României

Talna Orasu Nou s-a calificat in turul III al Cupei Romaniei

Pe un gazon care i-ar face invidioși pe administratorii celebrei Arene Naționale, echipa de Liga a IV-a, Talna Orașu Nou, a mai făcut o” victimă” în rândul echipelor de Liga a III-a, după ce a eliminat în turul doi al Cupei României pe FC Zalău. La o primă vedere este o performanță notabilă, însă trebuie spus că în primul tur aceștia au câștigat la „masa verde” în fața celor de la Europa Alba Iulia, iar în turul doi au trecut, cu 4-2, de „grădinița” celor de la FC Zalău. Chiar și așa, victoria reprezintă o performanță deosebită pentru o echipă din liga inferioară a fotbalului sătmărean.

În ceea ce privește meciul propriu-zis, putem spune că a fost dominat cap coadă de către cei de la Talna.  Dacă în primele 15 de minute tabela de marcaj ar fi arătat un 3-0 în favoarea celor de la Orașu Nou chiar nu ar fi mirat pe nimeni, însă în buna tradiție a fotbalului cei care vor înscrie vor fi sălăjenii, care, la primul șut pe poartă, minutul 20, au marcat prin Marian ( boltă superbă peste portarul Nagy).

După 45 de minute se intră la vestiare cu un mincinos 1-0 în favoarea celor de la FC Zalău, însă, imediat după  reluare, Talna reușește egalarea prin Bârle. După alte câteva ocazii ale gazdelor, surprinzător, vor marca  tot coechipierii lui Gigi Gorga, revenit în iarbă la 40 de ani. Pop își readuce echipa în avantaj, însă va fi un simplu foc de paie, deoarece cei de la Talna vor pefora poarta lui Chiș de trei ori, Demian  două reușite și Kovacs, pe final, pecetluind scorul final.

În turul trei, care se va disputa pe 14 august, Talna va întâlni, probabil, o echipă din Liga a II-a.

Talna Oraşu Nou: Nagy – Cozma I., Cozma C. (Kovacs ’85), Lung, Cseh (Erdei M. ’77), Câmpan (Bute ’65), Demian, Pajos, Erdei S., Ignat, Bârle (Istvanfi ’90). Antrenor: Dacian Nastai,

FC Zalău: Chiş – Lazăr, Criste, Marian, Gliguţa, Hossu, Gorga, Ghiuruţan, Pop, Olar, Mare. Rezerve: Flueraş, Ciaca, Suveroşan, Muscan. Antrenor: Alexandru Pop.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu