„Super Dan”, aproape de ratarea primului obiectiv. CFR – Astra, 1-3 în semifinalele Cupei

Foto: Dan Bodea

CFR a pierdut pe teren propriu manșa întâi a semifinalei Cupei României cu Astra Giurgiu, scor 1-3, și campioana țării și-a diminuat considerabil șansele să cucerească trofeul. Dan Petrescu a abordat meciul cu o echipă schimbată din temelii, iar giurgiuvenii au profitat din plin de situație. În minutul 4 Peteleu a greșit o pasă simplă, Valentin Gheorghe a recuperat mingea, a pătruns în flancul stâng, l-a făcut din corp pe Lang și a deschis scorul cu un șut la colțul lung.

Foto: Dan Bodea

Doar 10 minute a durat bucuria oaspeților. În minutul 15 Peteleu a aruncat o minge la bătaie în careul advers, Cristi Bud s-a înălțat perfect și a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap la care portarul Miguel Santos nu a avut nicio șansă. Males și Moutinho l-au pus și ei la încercare pe portarul oaspeților, dar scorul a rămas 1-1. Ultima fază importantă a primei reprize s-a petrecut în minutul 35. Alibec a pasat ideal pe poziție viitoare pentru Radunovic, fundașul Astrei a sprintat spre careul advers, a pasat pentru Gheorghe, dar mijlocașul Astrei a lăsat mingea inteligent pentru Begue și francezul a înscris cu un șut perfect, la colțul lung.

Foto: Dan Bodea

Giurgiuvenii au început foarte bine și actul secund. În minutul 51 Alibec a executat o lovitură liberă, mingea a lovit bara, iar fotbalistul crescut de Universitatea Cluj, Mihai Butean, a dus scorul la 3-1 cu o execuție simplă. Obligat să facă exact ceea ce nu-i convine, s-a atace, Dan Petrescu i-a aruncat în luptă pe Ciprian Deac și pe Bilel Omrani, însă cel mai aproape de gol a fost Moutinho, în minutul 71, când mingea a lovit bara. Nici intrarea lui Păun nu a adus un plus de limpezime în jocul CFR-ului care a terminat meciul înfrântă.

Returul se va juca pe 23 aprilie, însă șansele ca vișiniii să întoarcă rezultatul sunt minime, ceea ce înseamnă că Dan Petrescu este la 90 de minute de ratarea primului obiectiv al sezonului. La conferința de presă Dan Petrescu nu a pierdut prilejul de a lansa câteva reproșuri adresate conducerii și predecesorilor lui de pe banca CFR-ului. „Nu am băgat copii, ci jucători cu experienţă, singurul lucru care le-a lipsit a fost faptul că nu au avut meciuri în picioare. Mi-aş fi dorit încă 2-3 jucători în lot, s-au făcut greşeli în iarnă”, a declarat Dan Petrescu, la finalul întâlnirii. În cealaltă semifinală Universitatea Craiova și Viitorul Constanța se vor înfrunta, joi, în Bănie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu