”Studenții”, notă maximă cu Viile Dejului

Darius Hîmpea a deschis scorul meciului dintre Universitatea Cluj și Viile Dejului / Foto: Dan Bodea

”U” Cluj a învins cu 10-0 pe AS Viile Dejului, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii a IV-a Cluj și și-a consolidat poziția de lider. De numai 5 minute a avut nevoie Universitatea pentru a deschide scorul, prin Darius Hîmpea. În sfârșit fostul atacant de la juniori a fost distribuit pe poziția pe care s-a făcut remarcat, cea de extremă stângă, iar golul marcat de el vine să confirme faptul că este un fotbalist ofensiv, nicidecum fundaș lateral, așa cum era poziționat în teren în meciurile precedente. Descătușați, fotbaliștii lui Marius Popescu au pus stăpânire totală pe meci și și-au creat ocazie după ocazie.

Brian Lemac a fost în centrul atenției, prin cele două goluri marcate până la pauză, dar a fost și apostrofat de fani pentru egoismul de care a dat dovadă în careul advers și pentru cele trei situații uriașe pe care le-a ratat. Lemac a marcat și primele goluri ale reprizei a doua. La prima reușită a avut nevoie de numai 15 secunde pentru a înscrie golul de 4-0. După alte câteva secunde atacantul și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor servit perfect de Goga. 

Brian Lemac a marcat de patru ori în poarta echipei din Dej / Foto: Dan Bodea

Brian Lemac a marcat de patru ori în poarta echipei din Dej / Foto: Dan Bodea

Excelent pasator pentru coechipierii lui, Dorin Goga a punctat și el în minutul 55, iar căpitanul Gabriel Giurgiu a dus scorul la 7-0 de la punctul cu var, în minutul 67. Fără să forțeze prea mult ”U” a marcat și golul de 8-0, același Giurgiu, cu o execuție plasată, la capătul unei faze de antrenament. Dorin Goga (min. 88) și Pintea (90) au marcat ultimele reușite ale niversității din partida cu Viile Dej. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Fanii au fost și de această dată la datorie și i-au încurajat pe tinerii fotbaliști ai lui ”U”. Suporterii nu au uitat nici de tragedia petrecută în urmă cu un an, în clubul bucureștean Colectiv. Peluza ”Șepcile roșii” a afișat un banner în semn de solidaritate cu familiile victimelor și au scandat pentru memoria celor care și-au pierdut viața, fiind aplaudați de întyregul stadion. Victoria Universității reconfirmă statutul alb-negrilor de lideri ai Ligii a IV-a, cu 28 puncte și un golaveraj de foarte bun, 57-5. Etapa viitoare, ”U” Cluj va evolua în deplasare cu Industria Sârmei Câmpia Turzii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu