„Studenții” accelerează și câștigă și meciul doi al semifinalei cu CSM Oradea

Dykes și Adamovic au făcut din nou spectacol în Sala Sporturilor, beneficiind și de pe forma excelentă a colegilor lor (Foto: Dan Bodea)

U BT Cluj mai are un pas până la finala campionatului după ce joi a câștigat meciul doi al semifinalei cu CSM Oradea, scor 103-96. Campioni în exercițiu, orădenii au plătit cu o înfrângere decizia de a se lua la trântă pe faza ofensivă cu „aruncătorii de flăcări” de la U BT, care au încheiat partida cu procentaje demne de un joc video: 65% de la 2 puncte, 57% de la trei puncte și 92% de la linia de libere.

Meciul doi al semifinalei a fost unul al ofensivelor. După primele 10 minute de joc, cele două echipe puseseră pe tabelă peste 50 de puncte în total, iar schimbul de lovituri a continuat și în celelalte sferturi. Meciul a fost totuși foarte echilibrat, iar la pauză orădenii conduceau cu scorul 49-46, în contextul în care niciuna dintre formații nu a reușit un „run” care să îi permită să se distanțeze.

În ciuda faptului că pierduseră dramatic cu doar două zile înainte de acest meci, orădenii au continuat să spere în repriza a doua. Trio-ul Zeno- Țibârnă-Barnette au ținut echipa oaspete în joc, în ciuda faptului că jucătorii lui U au fost pe modul „automat” atât în privința aruncărilor de la distanță, cât și la cele de 2 puncte. 

Foto: Dan Bodea

În fața a 3000 de oameni, clujenii s-au desprins decisiv abia pe final, când tabela arăta o diferență de 10 puncte în favoarea lui U (99-89) la finele unui meci în care au marcat toți jucătorii ce au petrecut mai mult de 1 minute pe parchet, în timp ce trioul Dykes-Adamovic-Moldoveanu a contribuit cu un total de 68 de puncte.

„O echipă care a jucat la nivel de Euroligă” a fost observația antrenorului lui CSM, Cristi Achim, care de ziua sa nu a fost surprins de către elevii săi cu o victorie. În schimb, U are, după victoria cu 103-96, ocazia de a închide seria și merge la Oradea cu 2-0 la general.

”Este o victorie foarte importantă, este a doua pentru noi în această serie. A fost un meci frumos, plăcut publicului, în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, apărarea a lăsat de dorit. Fiecare echipă și-a dorit victoria foarte mult, însă noi am fost cei mai puternici mental și mai lucizi și am reușit să câștigăm. Cred că am jucători foarte buni în echipă, care au încredere în ei și se simt foarte confortabil și de aceea au procentaje bune. Într-adevăr, la acest meci avem jucători cu procentaje chiar senzaționale la trei puncte, este una dintre armele noastre, însă au fost și meciuri în care am înscris mai puțin de afară și am reușit să câștigăm. Important este că am găsit soluții să câștigăm și până la urmă asta ne și dorim. Le-am spus, însă, băieților în vestiar că seria se încheie la trei victorii, nu am câștigat absolut nimic, nu trebuie să ne relaxăm absolut nicio secundă, trebuie să ne odihnim și să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv”, a explicat Mihai Silvășan, antrenorul lui U BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu