Știinţa Baia Mare a câștigat duelul universitar din SuperLiga de rugby

Etapa a V-a din SuperLiga Națională de rugby a programat, sâmbătă, meciul dintre Universitatea Cluj și Știința Baia Mare. Duelul universitar a fost câștigat de maramureșeni cu scorul de 52-15. Întâlnirea a fost din start dezechilibrată, staful tehnic al alb-negrilor (Horea Hîmpea, Cristian Săuan și Răzvan Roman) trimiţând în teren un prim 15 în care s-au regăsit nu mai puțin de 10 jucători sub 23 de ani.

De altfel, această politică de promovare a tinerilor jucători este aplicată la Universitatea Cluj încă din partea a doua a sezonului precedent. În aceste condiții era doar o chestiune de timp până când maramureșenii aveau să înscrie primul eseu, iar până la pauză au reușit patru încercări. În replică, Ionuț Mazăre a pus trei puncte în dreptul lui “U”, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Începutul reprizei a doua le-a aparținut clujenilor care au reușit să reducă la doar 13 puncte ecartul fără de „Zimbrii”. Mai întâi, trupa lui Hîmpea a beneficiat de un eseu de penalitate, transformat de Mazăre, pentru ca mai apoi veteranul Daniel Gheţa să culce și el balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor. Maramureșenii nu s-au lăsat copleșiţi de entuziasmul universitarilor clujeni și au trecut din nou în controlul jocului.

Până la finalul partidei Știința Baia Mare a mai înscris patru eseuri, două dintre acestea transformate. Etapa viitoare Universitatea Cluj stă, din cauză că în SuperLiga de rugby activează doar 7 echipe. Astfel, următorul meci ca avea loc peste două săptămâni, în decembrie plasare, la Steaua București. Meciul este programat în data de 12 octombrie, pe arena din Complexul Sportiv Ghencea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu