”Stejarii” joacă la Cluj primul meci oficial din 2018

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de rugby a României va disputa, sâmbătă, 10 februarie, primul meci oficial din 2018. ”Stejarii” vor înfrunta pe Cluj Arena prima reprezentativă a Germaniei, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2019 (din Japonia). În același timp, meciul contra Germaniei contează și pentru prima etapă a returului Rugby Europe International Championship. ”Stejarii” se pregătesc la Cluj-Napoca încă de duminică, iar selecționerul Lynn Howells a convocat 30 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare și 13 sunt jucători de treisferturi.

De remarcat este revenirea în echipă, dupa trei ani, a internaționalului Valentin Ursache, care a evoluat pentru Stejari ultima dată la Cupa Mondiala din 2015, în meciul cu Italia. ”Este primul meci al sezonului și știm că întotdeauna acesta este cel mai greu. Presiunea este destul de mare pentru că anul trecut Germania ne-a învins și trebuie să jucăm în așa fel încât să demonstrăm că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost o greșeală.

În plus miza este uriașă pentru că aceste meciuri contează și pentru calificarea la Cupa Mondială și nu avem voie să facem pași greșiți, pentru a nu ne îngreuna situația. Publicul din Cluj cunoaște fenomenul, de aici ne-am calificat la Cupa Mondială din 2015 și vrem să le oferim motive să fie în continuare alături de echipa națională a României” a declarat selecționerul Lynn Howells. Meciul dintre România și Germiania se dispută, sâmbătă, de la ora 16:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu