„Stejarii” au pierdut primul meci din istorie pe Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de rugby a României a fost învinsă de Georgia la debutul în ediția 2019 în Rugby Europe Championship. Gruzinii s-au impus cu 18-9, administrând „Stejarilor” prima înfrângere în meciurile disputate pe Cluj Arena. Înfruntarea a fost extrem de echilibrată România reușind să pună primele puncte pe tabela de scor prin Florin Vlaicu, acesta concretizând două lovituri de pedeapsă. Pe finalul primei reprize Georgia a reușit să reducă din diferență, prin Tedo Abzhandadze care a concretizat la rândul lui o lovitură de pedeapsă, după ce mai ratase una la jumătatea primei reprize.

Foto: Dan Bodea

Actul secund a fost mult mai spectaculos, cele două echipe încercând să aplice oponentului lovitura de grație. La meciul său cu numărul 100 în tricoul primei reprezentative de rugby a României, Valentin Calafeteanu a comis o infracțiune de joc, iar irlandezul Sean Gallagher a dictat eseu de penalizare în favoarea Georgiei și i-a arătat cartonașul galben jucătorului român. „Stejarii” au făcut eforturi mari să pună stăpânire pe joc, dar gruzinii s-au apărat extraordinar, iar atunci când au avut ocazia au declanșat contraatacuri extrem de tăioase. Pe una din aceste faze ofensive Georgia a înscris o încercare și s-a distanțat la 15-6.

Foto: Dan Bodea

A fost momentul care a înclinat definitiv balanța în favoarea Georgiei. „Stejarii” au mai înscris din lovitură de pedeapsă, pentru 9-15, iar gruzinii au stabilit scorul final prin același procedeu, în finalul întâlnirii. Pentru Andrei Ursache, acesta a fost ultimul meci pentru România, pilierul anunțându-și retragerea de la echipa națională după această întâlnire. Cu 34 de selecții în tricoul „Stejarilor”, Andrei Ursache a debutat în 2012, într-un meci cu Portugalia, marcând un eseu din pasa actualului antrenor al României, Marius Tincu, Andrei a fost alături de fratele mai mic, Valentin, prima pereche de frați din rugbyul românesc care a jucat la Cupa Mondială. România are programat următorul meci în Rugby Europe Championship pe 16 februarie, la Botoșani, cu Germania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu