„Stejarii” au debutat perfect în Cupa Europeană

Echipa naţională de rugby a României se simte perfect la Cluj. "Stejarii" au surclasat, sâmbătă, Portugalia, cu scorul de 39-14

Echipa naţională de rugby a României s-a impus categoric în faţa Portugaliei, scor 39-14, în primul meci din Cupa Europeană a Naţiunilor 2016. „Stejarii” au făcut spectacol pe Cluj Arena şi au înscris nu mai puţin de 5 eseuri contra lusitanilor. La debutul său în echipa „Stejarilor” neo-zeelandezul Shennan a înscris prima încercare a României, în minutul 18, iar Vlaicu a ransformat pentru 7-0.

După începutul perfect de meci al românilor, a urmat reacţia portughezilor care au culcat de două ori balonul în terenul de ţintă al „Stejarilor” şi, cu alte două  transformări au dus scorul de 14-7 pentru Portugalia. Până la pauză Vlaicu a mai pus 3 puncte pe tabelă, în urma unei lovituri de pedeapsă şi la cabine s-a intrat la scorul de 10-14. În actul secund Vlad Nistor a reuşit să înscrie două eseuri, iar Shennan și-a trecut și el în cnt ”dubla”, în minutul 55.

Toate eseurile au fost transformate de Vlaicu, iar pe finalul jocului, Andrei Rădoi a marcat al cincilea eseu al „stejarilor”, în minutul 67. Vlaicu a transformat pentru ultima oară în încercarea coechipierului său şi a stabilit şi scorul final al partidei, 39-14 pentru România. De remarcat că acesta a fost primul meci al „Stejarilor” după participarea la Cupa Mondială de anul trecut din Anglia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu