Ştefan Taşnadi a devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj

Ceremonia publică de acordare a Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare”, fostului sportiv, Taşnadi Ştefan.

Ceremonia publică de acordare a Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare”, fostului sportiv, Taşnadi Ştefan, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale halterelor din judeţul Cluj şi o personalitate marcantă a sportului cu greutăţi din România, a avut loc astăzi, 17 februarie.

Feb 17 Tasnadi Stefan cet onoare-36

La ceremonia condusă de Vakar Istvan, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, au mai participat vicepreşedintele forului administrativ judeţean, Ioan Oleleu, invitaţi şi prieteni apropiaţi ai domnului Taşnadi, domnul prof. Voicu Alexandru – primul antrenor al domnului Taşnadi, Ille Florin, Killyeni András, prieteni şi colegi de la Asociaţia Sportivă Clujana, colegi din cadrul Federaţiei de Haltere precum şi alţi numeroşi colaboratori şi prieteni apropiaţi ai lui Ştefan Taşnadi, discursul de laudatio fiind rostit de către dl. prof. univ. dr. Vasile Bogdan, Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Feb 17 Tasnadi Stefan cet onoare-52

„Pot spune că a fost o mare bucurie să cinstim azi un mare halterofil, un mare antrenor, un sportiv emerit, pe domnul Ştefan Taşnadi – un maestru al sportului şi un veritabil simbol al halterelor clujene. Domnia sa a reprezentat cu cinste judeţul Cluj şi România, fiind un adevărat model atât în sport, cât şi în afara lui. Pe de o parte, în anii de activitate sportivă, domnul Taşnadi a stabilit nu mai puţin de 50 de recorduri naţionale, fiind primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categorii mari de greutate. Pe de altă parte, pe lângă acest palmares impresionant, Taşnadi Ştefan s-a remarcat prin devotamentul său excepţional pentru oraşul natal şi pentru culorile echipei care l-a consacrat, domnia sa rămânând fidel aceluiaşi club – Asociaţia Sportivă „Clujana”, în pofida numeroaselor solicitări de a se transfera la cluburi din Capitală”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Feb 17 Tasnadi Stefan cet onoare-92

În întreaga activitate de sportiv şi antrenor,  Ştefan Taşnadi a slujit cu pasiune, dăruire şi devotament sportul halterelor. În continuarea şi completarea remarcabilei cariere de halterofil, domnia sa a fost şi un selecţioner de talente, fiind cel care l-a descoperit pe sportivul Martin Răzvan.

Forul deliberativ al judeţului Cluj a aprobat în cadrul şedinţei din data de 28 mai 2014 proiectul de hotărâre iniţiat de domnul Vakar Istvan, privind acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare” domnului Ştefan Taşnadi.

Citiți și: Ştefan Tașnadi, Cetățean de Onoare al Clujului

Distribuie:

Postaţi un comentariu