Steaua – CFR, sau învingător vs strateg

Strategul Petre Grigoraș spune că știe cum poate învinge Steaua lui Reghecampf/ FOTO: Dan Bodea

Steaua arată indestructibil, dar CFR și-a luat antrenor. Laurențiu Reghecampf este privit de specialiști ca un ”învingător”, dar Petre Grigoraș a demosntrat în timp că este un veritabil strateg. Plecând de la aceste premise duelul dintre Steaua și CFR este categoric cel mai așteptat meci al etapei a V-a din Liga I de fotbal.

 

Statistica recentă ”ține” cu Steaua
Treizeci și șase de întâlniri directe s-au consumat între cele două combatante, din noiembrie 1947 și până în aprilie 2013. Per ansamblu statistica e strânsă, 15 victorii fiind trecute în contul Stelei și 12 în dreptul feroviarilor. Alte 9 întâlniri încheindu-se la egalitate. Însă, de la revenirea CFR-ului în prima ligă, în 2004, aceași statistică arată că vișinii nu au câștigat niciun meci pe terenul roș-albaștrilor, iar în cele 18 confruntări directe din ultimii 9 ani, doar un succes consemnăm pentru CFR, în 6 noiembrie 2005, într-un meci din etapa a XII-a, Cristian Coroian fiind autorul golului, în minutul 10 al acelei partide.

 

De partea cealaltă, Steaua are 8 victorii. Un alt aspect de neglijat sunt cele 9 rezultate de egalitate dintre cele două echipe, toate înregistrându-se de la revenirea clujenilor în Liga I. Din cifrele enumerate mai sus reiese că CFR a fost peste Steaua, cel puțin în cifre, până la jumătatea anilor ’90.

 

Grig, al treilea debutant în Ghencea
Petre Grigoraș este al 16-lea antrenor care conduce CFR-ul, din 2004 încoace și al treilea care debutează, în această calitate, într-un meci împotriva Stelei, în Ghencea. Primul a fost Cristiano Bergodi, care a pierdut cu 2-4 primul joc pe banca feroviarilor, într-o fatidică zi de 13 octombrie. Cel de al doilea a fost Alin Minteuan, prezent și astăzi în corpul tehnic al clujenilor.

 

Minteuan a plecat neînvins din Ghencea, după un 2-2, înregistrat pe 28 noiembrie 2010, în ultima etapă a turului de campionat. Mâine e ziua în care Grigoraș are șansă să întoarcă în favoarea lui datele referitoare la ”debutanții” contra Stelei. ”Dacă aș putea aș cere să reprogramăm meciul, dar la ce haos e în campionatul nostru asta ar mai lipsi.

 

Am avut puțin timp să pregătim acest joc, dar nu mi-e teamă, de ceva vreme nu am mai pierdut cu Steaua așa că le pregătesc niște surprize și de data asta. Știu că am avut și noroc în câteva meciuri cu ei, dar acum va fi altceva”, a prefațat Petre Grigoraș întâlnirea de mâine seară.

 

Ofensivă totală
Recunoscut ca un antrenor care nu închide jocul, Petre Grigoraș a lăsat să se înțeleagă că va începe meciul cu Steaua într-o așezare extrem de ofensivă, cu Kapetanos și Tade vârfuri de careu și cu Florin Costea, respectiv Ciprian Deac în benzile laterale. Voiculeț va avea sarcina de a ”inventa” pasele decisive, iar Obiora de a distruge atacurile bucureștenilor din fază incipientă.

 

În primul 11 al vișiniilor va reveni și căpitanul Ricardo Cadu, care va face cuplu în centru defensivei cu Piccolo. O altă surpriză ar putea fi titularizarea lui Maftei pe postul de fundaș dreapta, însă fostul căpitan al Unirii Urziceni este ieșit din formă, astfel că, Velayos rămâne prima opține pentru acest post. În stânga va evolua Camora și el un fotbalist parcă ”bătut în cuie pe postul lui. Meciul Steaua – CFR Cluj se joac[ s\mb[t[ de la ora 21.30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu