Steaua a câștigat Cupa, ”U” Cluj respectul de sine

5.000 de suporteri ai Universității Cluj au dat o lecție de devotament față de echipa favorită în finala Cupei României, pierdută de ”Șepcile roșii”, scor 0-3 în fața Stelei / Foto: Dan Bodea
11272046_870250663047786_2096264205_n

Foto: Dan Bodea

Ultimul meci oficial al sezonului 2014/2015, finala Cupei României, le-a opus pe Arena Națională pe campioana ultimilor trei ani, Steaua, și ”U” Cluj, una dintre cele 6 formații retrogradate în divizia secundă, în anul reformei fotbalului românesc. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-0 și au cucerit al treilea, și ultimul, trofeu disponibil în acest sezon.

Meciul a început practic de la 0-1, după ce Adi Popa a deschis scorul în minutul 9, după o pătrundere în viteză a lui Stanciu în banda stângă, și o minge întoarsă în mijlocul careului, perfectă pentru Popa care a trimis cu noroc, și cu ajutorul barei, mingea în plasa porții lui Veselovsky. În minutele 21 și 31 ”U” Cluj a avut primele două oportunități de a restabili egalitatea, dar nici Mengolo, nici Cristi Munteanu nu au reușit să trimită balonul în poarta Stelei.

adi_popa

Foto: Dan Bodea

Inexistent în prima repriză, Ceppelini a fost înlocuit de Viveiros, dar nici portughezul nu a schimbat jocul alb-negrilor. În minutul 48 Rusescu a fost găsit singur în fața porții de centrarea lui Adi Popa și fostul golgheter al României a îndeplinit o simplă formalitate, ducând scorul la 2-0 pentru Steaua. Cinci minute mai târziu Adi Popa a reușit dubla și a dus scorul la 3-0 în favoarea campionilor României.

ciupe_suporteri

Foto: Dan Bodea

Departe de a fi fost o finală spectaculoasă, seara de duminică 31 mai, va rămâne întipărită în memoria suporterilor ardeleni. Deși inferirori numeric, suporterii ”Șepcilor roșii” (5.000) au dominat de la un capăt la altul fondul sonor pe Arena Națională, galeria Universității fiind la final aplaudată de cei 35.000 de suporteri ai Stelei.

final_de_meci

Foto: Dan Bodea

”N-am venit aici pentru trofeu, suntem alături de voi mereu”, a fost banerul pe care suporterii Universității Cluj l-au afișat de câteva ori în timpul finalei, arătându-și încă o dată atașamentul față de echipă. Per ansamblu Steaua a fost mai bună, iar ”U” visătoare. Roș-albaștri vor mai face la toamnă o încercare de a pătrunde în grupele Ligii Campionilor, în vreme ce ”U” se va reorganiza, a câta oară, în Liga a II-a cu gândul la o revenire în primul eșalon cât mai curând posibil.

Distribuie:

Postaţi un comentariu