Sport la Mall

Raliu, în parcarea centrului comercial Polus / Foto: Dan Bodea

Nu trebuie să fii un client dependent de cumpărături și reduceri ca să îți petreci o bună bucată de vreme în Mall. În ultimii ani a devenit o tradiție ca aceste stabilimente, altfel literalmente comerciale, să se transforme în arene sportive. În Cluj-Napoca cele două Mall-uri au devenit gazde tradiționale pentru competiții de Box, Squash, sau întreceri auto.

Parcarea complexului comercial Polus este binecunoscută iubitorilor sporturilor cu motor pentru întrecerile intergrate în cadrul Transilvania Rally, aici fiind organizate numeroase etape speciale de circuit, care fac deliciul automobiliștilor amatori și profesioniști. Nu lipsesc întrecerile între mașini echipate cu dispozitive care simuleaza derapajul. ”Este locația ideală pentru competiții automobilistice. În primul rând e o afluență foarte mare de public care gistă acest gen de competiții sportive.

Raliu,   în parcarea centrului comercial Polus / Foto: Dan Bodea

Raliu, în parcarea centrului comercial Polus / Foto: Dan Bodea

Evenimentele se bucură de audiență numeroasă pentru că astfel de locații îți oferă posibilități multiple de petrecere agreabilă a timpului”, a punctat Dany Ungur, pilot Napoca Rally Academy, coorganizator al evenimentelor automobilstice. În partea cealaltă a orașului, Iullius Mall a devenit gazda preferată a competițiilor de Squash și Box. Squash-ul este o disciplină sportivă elitistă, descoperită relativ recent de români și implicit de clujeni, iar Mall-urile sunt locații ideale pentru organizarea de asemenea evenimente. Squash-ul se joacă într-un teren de interior, închis, între patru pereti, cel mai adesea din sticlă.

”În arhitectura Mall-urilor se pot integra perfect suprafețele de joc de Squash, iar aceste spații comerciale frecventate de mii de oameni sunt o bună oportunitate de populariraze a acestei discipline sporive, aflată încă în perioada de pionierat în țara noastră. Se spune despre Squash că este un sport al elitelor, iar Mall-urile sunt locurile în care găsești toate păturile sociale. Acesta este motivul pentru care competițiile de squash le organizăm în mall”, spune Claudiu Zirbo, organizator de evenimente. Exlicația organizării întrecerilor pugilistice își are originea în celebrele gale de peste ocean, în Statele Unite ale Americii astfel de evenimente fiind găzduite prepondorent de cazinouri și spații comerciale de tip mall. Numărul mare de clienți ai mall-urilor este un motiv întemeiat pentru antreprenori să deschidă săli de fitness, dotate cu aparatură de ultimă generație. Este aproape ”obligatoriu” să fii văzut intrând în sala de fitness de la mall, aceste stabilimente devenind în timp adevărate locuri de întâlniri mondene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu