Spectacol în tribune, protest inedit al galeriilor, 1-0 și ”U” e pe podium

Foto: Dan Bodea

Ultimul meci al etapei a 23-a a ligii a doua le-a pus față în față pe Universitatea Cluj și ASU Politehnica Timișoara (echipa suporterilor), și s-a încheiat cu victoria la limită a alb-negrilor, scor 1-0. Meciul a debutat sub privirile a peste 3.000 de oameni, nu și a celor două galerii care au ales să nu-și ocupe locurile obișnuite, la peluze, în semn de protest față de deținătorii drepturilor TV și a programărilor făcute de aceștia.

Foto: Dan Bodea

Până în minutul 15 al partidei, când galeriile au intrat pe stadion, alb-violeții au fost mai insistenți fără însă, să fie cu adevărat periculoși la poarta lui Dur Bozoancă. Timișorenii au punctat și la impresia artistică la o reluare din foarfecă a lui Plămadă. Mingea a izbit stâlpul din stânga al porții lui Dur Bozoancă, dar steagul tușierului era deja ridicat indicând o poziție afară din joc. Gavra a replicat printr-o acțiune frumoasă, încheiată cu un șut respins greu de Morariu și la pauză scorul a rămas neschimbat, 0-0.

Asemenea echipelor italiene de modă veche, ”U” Cluj a forțat în startul reprizei a doua atât cât să înscrie un gol, pe care l-a reușit în minutul 53. Alb-negrii au insistat pentru o minge în banda dreaptă, a urmat o centrare înaltă, la colțul lung, Morariu a ezitat să iasă, iar Taub nemarcat a recentrat în 7 metri de unde Axente a înscris al doilea gol al său în tot atâtea meciuri pentru ”U”.

Foto: Dan Bodea

Tot Axente a căzut în suprafața de pedeapsă, dar centralul întâlnirii a refuzat să vadă o ținere evidentă la atacantului clujean. Florescu și Axente au colaborat la o nouă fază importantă în minutul 68, dar vârful alb-negrilor a fost blocat de Morariu. În minutul 70 Manea, de la oaspeți, a șutat puternic, Dur Bozoancă a respins defectuos în față, dar Abrudan a înlăturat pericolul.

În minutul 90 oaspeții puteau da lovitura după ce Bedea a scăpat pe contraatac, singur cu Bozoancă, dar s-a pierdut cu firea și a finalizat slab permițâdu-i portarului Universității o nouă intervenție bună. Victoria în fața Politehnicii a dus trupa universitară clujeană până pe locul 3 al clasamentului. Alb-negrii au 50 de puncte, două mai puține decât liderul Sportul Snagov. Etapa viitoare Universitatea va evolua în deplasare, la Luceafărul Oradea.

Foto: Dan Bodea

Pe toată durata înfruntării galeriile celor două echipe au transmis mesaje de susținere pentru Radu Țenter, fiul fostului selecționer al echipei naționale masculine de baschet a României. Radu Țenter, unul dintre cei mai pătimași suporteri ai „Șepcilor roșii”, a fost implicat, duminică seara, într-un accident rutier. Oficialii Universității au transmis de asemenea mesaje de susținere pentru familia fostului selecționer.

Distribuie:

Postaţi un comentariu