Spectacol fotbalistic oferit de fostele glorii ale Olimpiei şi ale lui Ferencváros

Jucătorii celor două formaţii au oferit un show pe cinste miilor de spectatori din tribună

4500 de sătmăreni au fost prezenţi pe Municipalul sătmărean pentru a asista la un show fotbalistic oferit cu generozitate de fostele glorii ale celei mai iubite echipe sătmărene, Olimpia Satu Mare şi a galonatei echipe maghiare Ferencváros Budapesta.

Chiar dacă la mulţi dintre jucători „ghioceii” au mijit pe la tâmple iar tricourile erau cu burtă pentru majoritate dintre ei, spectacolul de pe teren a fost total pe toată durata partidei. Execuţiile tehnice, paradele portarilor şi mai ales golurile, toate au fost la superlativ. Fradi a câştigat cu 5-3 însă momentul special al întâlnirii l-a reprezentat golul de chinogramă a lui Horváth Károly, fostul international maghiar reuşind să marcheze prin “lovitura scorpionului” procedeu care-ţi iese foarte greu chiar şi la antrenamente, reuşita dinamitând efectiv toată audienţa.

La capitolul goluri frumoase îl putem aminti şi pe cel al lui Florin Fabian, cel care vineri şi-a aniversat ziua de naştere.

De la acest eveniment n-a lipsit nici tombola care i-a făcut fericiţi pe câţiva spectatori din tribună, aceştia intrând în posesia unui tricou de-a lui Ferenczaros, cu semnăturile jucătorile maghiari, dar şi a unui balon de joc oficial, semnat de jucătorii ambelor formaţii.

Legenda clubului budapestan, Nyilasi Tibor (n.r. cel cu care am realizat un amplu interviu, pe care îl veţi putea citi şi în ediţia printată de luni) a fost maestrul de ceremonii din partea “alb verzilor” .

”O sărbătoare a fotbalului. Asta s-a întâmplat aici la Satu Mare. Mă bucur că am venit și sper să mai fim invitați. Mulțumiri organizatorilor și mult succes Olimpiei în Liga a 2-a”, a transmis Tibi Nyilas spectatorilor din tribună.

Însă cel mai emoţionat a fost Szenes Sándor, jucător născut la Satu Mare, cel care a jucat atât la Olimpia cât şi la echipa din capitala Ungariei.

“Am debutat în fotbalul mare pe gazonul acestui stadion lucru care-mi trezeşte multe amintiri plăcute. Sunt deosebit de emoţionat mai ales că am avut o primire fantastică din partea sătmărenilor. Promitem să mai revenim.”, a declarat Szenes.

De la Fradi au intrat pe teren Végh Z. Szűcs M. , Arany, Milovanovic, Dragóner, Desztanik, Bubcsó, – Szkukalek, Szeiler, Détári, Lipcsei, Szekeres, Keller, Horváth P, Wukovics iar Szenes cu Patkas, jucători sătmăreni ce au evoluat o repriză și la Olimpia.

Pentru Olimpia au evoluat jucători exponenţiali ai generaţiilor ’70, ’80 şi ’90 precum Gabi Both, Pusztai,   Szabo Gyula, Balogh, Bolba, frații Pinter, Suciu, Cionca, Ritli, Blatnicski, Teger, Paul Levente, Paul Mihai, Esztinka, Csenteri, Tabi, Papp Zoltan, Tiberiu Csik și Dacian Nastai.

[nggallery id=102]

Distribuie:

Postaţi un comentariu