Skateri, roleri și bmx-eri din toată țara și-au arătat talentul la Transylvanian Rippers

Peste 120 de participanți la ediția a doua a festivalului Transylvanian Rippers/ Foto: Radu Bărăian

Parcul Rozelor din Cluj-Napoca a fost în acest sfârșit de săptămână gazda perfectă a peste 120 de skateri, roleri și bmx-eri, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului de sporturi extreme „Transylvanian Rippers”, catalogat de organizatori şi participanţi drept „cel mai tare festival de acest gen din Transilvania”.

Muzica bună şi vremea caldă de afară au făcut ca spectacolul sportiv să atingă cote înalte, iar publicul spectator nu a întârziat să apară, fiind atrași de „trick-urile” și dexteritatea participanților. „Am zis să ies cu băiețelul meu la o plimbare în parc, nu mă gândeam că o să dau peste așa ceva. Cred că mulți oameni și-ar dori să vadă un astfel de spectacol, dar nimeni nu știe că se organizează astfel de evenimente. E păcat, sunt chestii interesante de văzut și de copii, dar și de adulți, însă nu sunt promovate în niciun fel”, a afirmat Marius Avram, un tată care se plimba cu fiul său prin parc. „Vreau și eu role!” a adăugat copilul cu o privire mirată.

Cele trei probe de concurs, skateboarding, role şi BMX, s-au desfășurat pe două categorii, juniori (sub 18 ani), respectiv seniori (peste 18 ani). Seniorii au primit premii în bani, iar juniorii au fost recompensați cu produse.

„Au venit concurenţi din toate colţurile ţării, Bucureşti, Piatra-Neamţ, Oradea, Satu Mare şi aşa mai departe. Cel mai mic concurent are 10 ani, iar cel mai în vârstă cred că are 27. De asemenea, vreau să mulţumesc Primăriei Cluj-Napoca pentru că ne-a ajutat să organizăm şi cea de-a doua ediţie a festivalului Transylvanian Rippers. Am început de mult munca pentru organizarea acestui eveniment, a fost greu, dar iată-ne. Va fi un spectacol numai bun de privit”, a declarat Bogdan Botiş, unul dintre organizatorii evenimentului.

Bogdan a ținut să adauge că pe parcusul întrecerilor nu au fost accidentări majore sau incidente de orice fel. Singura situație mai neplăcută s-a conturat în cadrul probei de role, atunci când un tânăr participant și-a luxat glezna. Este recunoscută titulatura de „sporturi extreme” pentru aceste activități, iar din această cauză, organizatorii s-au asigurat că la fața locului va fi în permanență un echipaj medical, care să sară în ajutorul celor mai puțin norocoși.

Mai jos puteți vedea câteva „trick-uri” realizate de participanți

„Trick-urile”, salturile, căzăturile, zecile de role, skateboard-uri și bmx-uri, dar și nervii, emoțiile și aplauzele și-au făcut serios simțită prezența într-unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Clujului. „Practic skateboarding-ul de un an de zile şi cu toate acestea nu am reuşit să particip la prima ediţie, deoarece am avut mâna ruptă. Eu zic că m-am descurcat bine, chiar dacă nu mi-a ieşit tot ceea ce mi-am propus în prima rundă, dar e ok per total”, a mărturisit Cătălin Ted, un tânăr participant la „Transylvanian Rippers”.

De asemenea, Răzvan, un alt concurent, însă la proba de role, ne-a dezvăluit că a descoperit pasiunea pentru acest sport în urmă cu cinci ani. „Eu am venit aici să mă distrez, nu mă interesează premiile sau chestile de genul acesta, într-adevăr este o motivație în plus. Mă bucur că se organizează concursuri și pentru noi”, a încheiat Răzvan.

Un alt detaliu interesant a fost prezența a două afișe împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. „Noi suntem clar împotriva proiectului de la Roșia Montană. Nu ne-a impus nimeni să punem aceste afișe, a fost din proprie inițiativă”, a comentat Bogdan Botiș.

Festivalul Transylvanian Rippers 2013 se încheie cu o petrecere organizată la fostul Hotel Continental din Piața Unirii. Astfel, sâmbătă seara, începând cu ora 22.00, sunt așteptați toţi cei care au participat la festival, dar şi susţinători sau simpli curioşi, aceştia fiind nevoiţi să plătească o taxă de intrare în valoare de 15 lei.

Mai jos puteți vizualiza o galerie fotot realizată de Radu Bărăian

[nggallery id=122]

Distribuie:

Postaţi un comentariu