Sita cerne. CFR a scos Craiova din lupta la titlu

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Fără să impresioneze CFR a obținut o remiză albă la Craiova, în disputa cu Universitatea, și oltenii rămân la 7 puncte în urma liderului ceea ce echivalează cu eliminarea oltenilor din lupta pentru titlul de campioană. Chiar dacă matematic alb-albaștrii mai au șanse, este greu de crezut că vor întoarce situația în favoarea lor după eșecul cu FCSB (2-3, în etapa a treia a fazei play-off și 0-0, pe teren propriu cu CFR).

Vișiniii au început tare disputa de pe Centralul din Bănie și Omrani a apărut de două ori în careul gazdelor, fără să profite însă, de indeciziile lui Pigliacelli (min 1), sau de poziția ideală din care a șutat în minutul 2. După un sfert de oră de joc oltenii au cerut penalti după ce mingea la lovit în mână pe Bordianu. Marius Avram a lăsat jocul să continue. Cinci minute mai târziu, Cicâldău a trimis periculos pe poarta lui Arlauskis, din lovitură liberă, dar lituanianul a respins cu dificultate în față, iar Boli a rezolvat situația.

În minutul 27 Bancu comite un henț și putea fi eliminat, olteanul având deja un cartonaș galben. Ultima ocazie a aparținut feroviarilor, în minutul 45. Deac a centrat excelent, dar Bud a ratat, din 6 metri, singur cu Pigliacelli. Duelul dintre Omrani și italianul din poarta Craiovei și-a derulat un nou episod în minutul 63. Pigliacelli a ieșit greșit, Omrani l-a lobat, dar mingea a trecut peste poartă. Bordeianu și Bud au mai avut câte o bună oportunitate, dar s-a terminat 0-0 și CFR își menține avansul de 7 puncte în fața Craiovei.

„Prima repriză a fost fără ocazii, singura a fost a lui Bud. Repriza a doua am dominat-o noi și nu aș mai putea fi mulțumit cu un egal. Am mai pierdut câteva fire de păr la ratarea lui Bud. El a jucat foarte bine, aveam nevoie de un vârf de careu. Mă bazez pe mingea a doua și pe fazele fixe. Cu puțin noroc, puteam câștiga, am avut ocaziile mai mari”, a spus Dan Petrescu, la finalul meciului. La sfârșitul acestei săptămâni CFR va primi vizita principalei contracandidate la câștigarea campionatului, FCSB. Meciul este programat, duminică, pe arena Dr Constantin Rădulescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu