Sita cerne. CFR a scos Craiova din lupta la titlu

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Fără să impresioneze CFR a obținut o remiză albă la Craiova, în disputa cu Universitatea, și oltenii rămân la 7 puncte în urma liderului ceea ce echivalează cu eliminarea oltenilor din lupta pentru titlul de campioană. Chiar dacă matematic alb-albaștrii mai au șanse, este greu de crezut că vor întoarce situația în favoarea lor după eșecul cu FCSB (2-3, în etapa a treia a fazei play-off și 0-0, pe teren propriu cu CFR).

Vișiniii au început tare disputa de pe Centralul din Bănie și Omrani a apărut de două ori în careul gazdelor, fără să profite însă, de indeciziile lui Pigliacelli (min 1), sau de poziția ideală din care a șutat în minutul 2. După un sfert de oră de joc oltenii au cerut penalti după ce mingea la lovit în mână pe Bordianu. Marius Avram a lăsat jocul să continue. Cinci minute mai târziu, Cicâldău a trimis periculos pe poarta lui Arlauskis, din lovitură liberă, dar lituanianul a respins cu dificultate în față, iar Boli a rezolvat situația.

În minutul 27 Bancu comite un henț și putea fi eliminat, olteanul având deja un cartonaș galben. Ultima ocazie a aparținut feroviarilor, în minutul 45. Deac a centrat excelent, dar Bud a ratat, din 6 metri, singur cu Pigliacelli. Duelul dintre Omrani și italianul din poarta Craiovei și-a derulat un nou episod în minutul 63. Pigliacelli a ieșit greșit, Omrani l-a lobat, dar mingea a trecut peste poartă. Bordeianu și Bud au mai avut câte o bună oportunitate, dar s-a terminat 0-0 și CFR își menține avansul de 7 puncte în fața Craiovei.

„Prima repriză a fost fără ocazii, singura a fost a lui Bud. Repriza a doua am dominat-o noi și nu aș mai putea fi mulțumit cu un egal. Am mai pierdut câteva fire de păr la ratarea lui Bud. El a jucat foarte bine, aveam nevoie de un vârf de careu. Mă bazez pe mingea a doua și pe fazele fixe. Cu puțin noroc, puteam câștiga, am avut ocaziile mai mari”, a spus Dan Petrescu, la finalul meciului. La sfârșitul acestei săptămâni CFR va primi vizita principalei contracandidate la câștigarea campionatului, FCSB. Meciul este programat, duminică, pe arena Dr Constantin Rădulescu.

Postaţi un comentariu