Simone Tempestini e noul campion mondial WRC

Pilotul clujean de raliuri Simone Tempestini s-a încununat, matematic, campion mondial la juniori în WRC (World Rally Championship). Tempestini junior a terminat pe locul 4 în Turul Corsicii în Junior WRC și, cu cele 105 puncte acumulate, a câștigat, matematic, titlul mondial cu o etapă înaintea finalului de sezon. Titlul mondial îi garantează juniorului NRA participarea în 2017 la șase etape din WRC2 cu un DS3 R5.

„Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum și cred că abia în zilele următoare voi înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care ne-au susținut și sper că vor fi alături de noi și în următoarele provocări. Le mulțumesc și suporterilor de acasă care ne-au susținut permanent și asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două țări, Italia şi România, sunt fericite pentru rezultatl nostru, dar așa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a declarat Simone, imediat după terminarea cursei.

Chiar dacă nu mai poate fi depăşit în clasamentul final, Simone Tempestini va lua startul şi în etapa din Marea Britanie, ultima a sezonului în Junior WRC. În 2016, Simone Tempestini și-a asigurat deja și cel de-al doilea titlu în Campionatul Național de Raliuri al României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu