Simone e român și în acte

Foto: Dan Bodea

Pilotul echipei clujene de raliuri Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, devine român cu acte. Recent încununat campion mondial în Junior World Rally Championship (Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori), pilotul născut în Italia a fost anunțat că a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie și, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărarea pentru acordarea cetățeniei române.

Astfel, Tempestini junior va aborda ultima etapă din Junior WRC, programată la sfârșitul acestei săptămâni, în calitate de cetățean al României. Pilotul echipei Napoca Rally Academy va reprezenta oficial România în Campionatul Mondial de Raliuri, începând din sezonul 2017, în care va concura în minimum 6 etape din WRC2. “Mă bucur foarte mult că s-a luat această decizie şi că de acum încolo pot reprezenta România şi la etapele din Campionatul Mondial.

Chiar dacă procedurile de abia au început, pentru mine este foarte important să ştiu că voi evolua pentru România de acum înainte. Eu mereu am spus că mă simt roman, chiar dacă m-am născut în Italia”, a spus Simone Tempestini. Pilotul echipei clujene este dublu campion național al României (în 2015 și 2016), a cucerit matematic, cu o etapă mai devreme, titlul de campion mondial în Junior WRC și are șanse mari de a triumfa și în WRC3, întrecere în care are un avans de 14 puncte față de Michel Fabre și Fabio Andolfi, înaintea ultimei etape.

Distribuie:

Postaţi un comentariu