Simona Halep a făcut fericiți 300 de copii. Legendele tenisului românesc Ion Țiriac, Ilie Năstase și campioana de la Wimbledon au făcut show la Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Cei mai mari jucători de tenis de câmp pe care i-a avut România vreodată, Simona Halep, Ilie Năstase și Ion Țiriac, s-au prezentat, marți, echipați regulamentar, la baza sportivă Winners din Cluj-Napoca unde au fost întâmpinați de 300 de copii dornici să-i vadă cu proprii ochii pe idolii lor. Evenimentul s-a desfășurat sub moto-ul „Întâlnește-ți campionii”, iar organizatorii, Federația Română de Tenis și Winners Club le-au dat ocazia micilor practicanți de tenis să vorbească, să se fotografieze, dar și să schimbe câteva mingi cu cei trei mari sportivi.

Foto: Dan Bodea

Zâmbetele copiilor vs tristețea lui Țiriac
Întâlnirea copiilor cu sportivii români care au scris pagini importante în istoria tenisului mondial a avut loc la baza sportivă din Parcul Rozelor. Îmbujorați de emoții zeci de micuți s-au prezentat la terenurile de tenis cu zeci de minute bune înaintea orei oficiale a evenimentului. Cei mai mulți dintre ei au mers, evident, pentru Simona Halep, cea mai mare jucătoare de tenis de câmp din istoria „Sportului alb”, din România.

Mulți trandafiri, câteva fetițe încercând să memoreze poezioarele pe care chiar ele le-au scris pentru campioana de la Wimbledon, părinți cu telefoanele mobile pregătiți să surprindă sosirea invitaților. În jurul orei 10:00 lucrurile au început să se deruleze conform graficului. Ilie Năstase, Ion Țiriac și Simona Halep au dat startul evenimentului cu deja celebra poză la fileu. Doar câțiva dintre cei 300 de copii au avut șansa să schimbe câteva mingi cu Simona, iar Țiriac s-a implicat și el dând indicații tehnice viitorilor tenismeni.

„Nimic nu mă face mai fericită decât să văd copiii care se bucură făcând sport. Este minunat să fii cu copiii. Iubesc copiii și de fiecare dată mă simt minunat alături de ei. Iubesc evenimentele care implică copii. Am văzut atâta emoție pe chipurile lor, dar să știți că și eu am avut emoții mari. Sper că toți copiii s-au simțit la fel de bine cum m-am simțit și eu alături de ei. Știți că mie îmi place Clujul și revin oricând cu drag aici și sper ca prin aceste acțiuni să-i ajutăm să devină și ei campioni”, a declarat Simona Halep.

Foto: Dan Bodea

Dacă Ilie Năstase a preferat să se retragă imediat după deschiderea evenimentului, Ion Țiriac a fost extrem de activ, iar la final a ținut să reitereze dezamăgirea pe care o are vis a vis de situația generală a sportului din țara noastră. „Mie nu-mi place să monologhez, de aceea tot sper că ceea ce spun va fi auzit de cine trebuie și se vor lua măsuri concrete. Eu nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica! Să avem doi gimnaști la edițșia de anul viitor a Jocurilor Olimpice calificați din greșeală și tare mi-e teamă că după Halep și tenisul va merge în cap.

Tenisul are o istorie și tradiție seculară în România. Țara asta a dat lumii jucători de mare valoare, dar problema e că nimănui nu-i pasă. Mi-ar plăcea ca după această acțiune măcar 30 de copii să continue să vină la tenis, să le placă, să performeze. Dar tenisul e scump, mulți părinți nu-și permit să plătească și cu toate astea nimănui nu-i pasă. Pe vremea comunismului era mai bine. Atunci învățământul era învățământ, sportul era sport. România are talente, dar numai cu excepții precum Simona Halep nu se poate trăi la nesfâșit”, a punctat Țiriac.

„Ceea ce au realizat până astăzi Simona Halep, Ilie Năstase și Ion Țiriac pentru tenisul din România poate fi egalat și continuat de copiii care fac astăzi cunoștință cu performanțele lor. Eu sunt onorat că inițiativa domnului Ion Țiriac, pusă în practică de Federația Română de Tenis a avut loc aici la clubul Winners. Acest eveniment vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre de a dezvolta și promova tenisul de câmp”, a declarat în încheiere Patrick Ciorcilă, fost jucător de tenis de câmp și promotor de evenimente sportive.

Foto: Dan Bodea

Promisul turneu WTA mai așteaptă
Omul de afaceri Ion Țiriac a dezvăluit încă de anul trecut că își dorește să organizeze un turneu din circuitul mondial feminin la Cluj-Napoca, însă de la idee și până în acest moment lucrurile nu au avansat. Întrebat când se va lua o decizie în acest sens, Țiriac a eschivat răspunsul clar și s-a mărginit să spună:

„Sunt foarte multe probleme pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te hotărăști să organizezi un turneu. Sigur că ar fi foarte important pentru România, dar și mai important este să avem centre de pregătire în cele mai importante orașe din țară. Oamenii iubesc tenisul, aici la Cluj, eu sper ca cei responsabili să-și facă treaba cu acel turneu”.

Până să se ia o decizie cu privire la organizarea unui turneu WTA în Cluj-Napoca, echipa feminină de FED Cup a României va juca în Sala Polivalentă BT Arena meciul din faza play-off a întrecerii mondiale pe echipe, contra Rusiei. Întâlnirea este programată anul viitor, în luna februarie, în perioada 7-8 februarie. Anul acesta Simona Helep și colegele ei din echipa de FED Cup au acces până în semifinalele competiției, fază în care au cedat în fața Franței cu scorul general de 2-3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu