Și cei mici se pregătesc de Euro

sursa foto: u-bt.ro

Patru juniori ai clubului U-BT Cluj au fost convocați la echipa națională U16 (sub 16 ani), în vederea efectuării unui stagiu de pregătire premergător participării României la turneul final al Campionatului European de Baschet U16. Antrenorii Alexandru Olteanu, Cătălin Ștefănescu și Alexandru Gliga au trimis telegrame de convocare pentru 18 sportivi, între aceștia regăsindu-se și Tudor Lungu, Mihai Cârcoană, Mihnea Brie și Tudor Văleanu, toți legitimați la U-BT.

Tinerii baschetbaliști sunt pregătiți de Mihai Popa, Simona Mușat și Grunwald Gyorgy și au obținut medaliile de bronz, anul acesta, în turneul final al Campionatului Național destinat vârstei lor. Mai mult, Tudor Lungu a fost selecționat în ”Echipa ideală” a turneului, tot el fiind și ”Coșgheterul” întrecerii, cu 142 de puncte înscrise în cele cinci meciuri disputate.

Alături de el, la categoria ”Cel mai bun pasator”, premiul a fost împărțit de doi juniori de la U-BT, Tudor Todea de la U-BT 2, respectiv, Tudor Vălean, de la U-BT 1. De asemenea, U-BT 2 a furnizat și ”Cel mai de perspectivă junior”, în persoana lui Mihai Cârcoană. Reamintim că echipa națională U16 va participa în perioada 10 – 19 august la Campionatul European de la Sofia. Reprezentativa României a fost distribuită in Grupa A, alături de Islanda, Belgia, Grecia, Belarus și Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu