Și-au „pensionat” căpitanul!

Echipa masculină de volei a CS Universitatea (CSU) Cluj a retrogradat, matematic, în eșalonul secund al sportului la fileu din țara noastră, la finalul sezonului 2018/2019, adică tocmai în anul în care clubul clujean sărbătorește Centenarul. Evoluțiile voleibaliștilor clujeni sunt de ani buni mediocre, departe de performanțele de la jumătatea anilor ’90 când trupa clujeană domina voleiul românesc.

Nu e mai puțin adevărat că nici cei care conduc secția de volei masculin a CSU nu par capabili să redea echipei strălucirea de altă dată, ba dimpotrivă. Un episod interesant a fost povestit de fostul căpitan al echipei naționale, Dan Borota, „pensionat” forțat de conducerea CSU.

I-au prelungit contractul, apoi l-au trimis la plimbare
Dan Borota s-a transferat de ”U” în 2016. Ajungea la Cluj tocmai din campionatul Franței, unde evoluase pentru formația Nancy Volleyball. Deși numai de performanță nu se poate vorbi la echipa masculină de volei CS Universitatea, fostului căpitan al naționalei a României i-a fost prelungit, în 2018, contractul cu gruparea universitară până în 2020. După nici un an oficialii CSU au decis să rezilieze unilateral angajamentul cu sportivul ajuns între timp la 35 de ani.

„Am fost pus pe liber în luna februarie anul curent, fără posibilitatea de a pleca la alt club, perioada de transferuri fiind închisă în acel moment. Clubul a reziliat unilateral contractul motivând faptul că sunt bătrân și vrea să meargă mai departe cu jucători tineri. Până aici nimic anormal, doar că, ulterior, am aflat că pentru transferul meu clubul cere 15.000 de euro, sumă ireală pentru voleiul românesc. În plus, perioada de preaviz nu mi-a fost plătită integral. Astea sunt răutăți gratuite ale unor personaje care nu au nici o legătură cu sportul, dar care dețin funcții de conducere cu puteri decizionale”, a povestit sportivul.

A performat în Franța și a fost căpitanul României
Dan Borota este originar din Baia Mare și a evoluat pentru zece echipe de club. După ce și-a făcut junioratul în orașul natal, între 2003 și 2004 a jucat la Forex Braşov. S-a întors acasă, Știința Explorări Baia Mare, pentru care a bifat cinci sezoane până să ajungă la marea campioană a României, Remat Zalău. Tomis Constanţa și SCMU Craiova au fost alte borne din cariera voleibalistului care era deja un veteran și căpitanul al echipei naționale.

În 2013 a semnat primul contract cu o echipă din străinătate, Nice Volleyball, din Franţa. După un singur sezon avea să se întoarcă în campionatul intern al României, la Volei Banatul Caransebeş, apoi a mai jucat o jumătate de sezon Nancy Volleyball (Franţa), în 2016, pentru ca în același an să se întoarcă în țară și să semneze cu Universitatea Cluj. Dan Borota a debutat în tricoul echipei naționale de volei a României în 2006.

„Astea rămân, amintirile. Am petrecut ani frumoși în volei, chiar dacă împlinit, cel puțin financiar, m-am simțit abia în perioada în care am jucat în Franța. Condițiile salariale erau excelente. Francezii și-au respectat 100% contractul și niciodată nu au existat întârzieri, ceea ce nu pot să spun despre echipele din România, ca să nu mai amintesc de Universitatea Cluj”, a încheiat Dan Borota.

Distribuie:

Postaţi un comentariu