Sfârșit de săptămână perfect pentru FC Universitatea

Foto: Dan Bodea

Suporterii clubului de fotbal Universitatea Cluj au avut de ce să se bucure la sfârșitul acestei săptămâni. Dacă echipa de seniori a învins pe Farul Constanța și a revenit pe podiumul clasamentului Ligii 2, „viitorul” alb negrilor este la fel de promițător. Cu doar câteva ore înaintea disputei din Liga 2, juniorii U19 ai Universității s-au impus în mini-derby-ul cu CFR, scor 1-0, într-un meci din Liga Elitelor Under 19.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Simon, în minutul 83. La această categorie de vârstă FC Universitatea Cluj este lider neînvins în actualul campionat (seria Vest). „Șepcuțele roșii” au 36 de puncte și sunt ca și calificați în semifinalele campionatului. Etapa viitoare trupa lui Călin Sălăgean și Lucian Turcu va juca la Slatina, cu CSS din localitate.

Cu trei etape rămase din sezonul regulat, alb-negrii sunt siguri de una din primele două poziţii în clasament, după ce, duminică, Mirecurea Ciuc a pierdut la Arad, întâlnirea cu UTA, scor 1-3. În funcţie de locul ocupat la finalul campionatului, ”U” va întâlni una dintre echipele Dinamo, Sporting Vaslui, sau FC Viitorul Constanța, cele trei fiind în luptă pentru ocuparea primelor două poziții în clasamentul seriei Est din Ligii Elitelor.

Semifinalele se vor juca tur-retur, în 11, respectiv 18 mai, iar ”U” Cluj va juca primul meci acasă, în cazul în care va termina pe locul doi sezonul regulat. Finalele sunt programate în data de 26 mai, la Bucureşti. Campioana Ligii Elitelor va participa sezonul viitor în UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la seniori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu