„Șepcile roșii” pregătesc fiesta. Unde se joacă decisivul pentru Liga 1?

Foto: Dan Bodea

FC Hermannstadt a câștigat eroic și dramatic deopotrivă meciul cu Dunărea Călărași (scor 2-1), în ultima etapă din faza play-out a Ligii 1 și a prins in extremis locul de baraj pentru menținerea în primul eșalon.

Hermannstadt, un CFR în miniatură, cu Iuliu Mureșan director executiv, cu Răzvan Zamfir, „soldatul fidel” al fostului președinte din Gruia, și cu Vasile Miriuță, antrenor, s-a impus în duelul cu Dunărea printr-un gol marcat în minutul 90+6 și au sărbătorit alături de fani ca și cum ar fi câștigat campionatul.

Până să desfacă șampania, sibienii mai au de disputat barajul cu Universitatea Cluj, în dublă manșă. Ordinea de disputare a meciurilor va fi stabilită, luni, 3 iunie, la Casa Fotbalului. Partidele se vor disputa în datele de 8 și 12 iunie, iar fanii „Șepcilor roșii” sunt pregătiți să facă spectacol indiferent de rezultatul final al barajului.

”U” Cluj a terminat pe locul 3 în Liga 2 și are ca obiectiv promovarea în eșalonul de elită, în anul în care clubul sărbătorește Centenarul. Universitatea Cluj a evoluat ultima oară în Liga 1 în sezonul 2014/2015, sezon la capătul căruia sistemul de desfășurare a campionatului intern s-a modificat, fiind aplicat sistemul cu play-off și play-out.

Un an mai târziu clubul universitar a intrat în faliment, dar activitatea sportivă a continuat datorită mobilizării suporterilor. În 2016 ”U” s-a înscris în Liga a IV-a și a promovat succesiv, în anul Centenarului fiind la un baraj distanță de revenirea în Liga 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu