Selecționerul Muntenegrului: „România este printre favorite la calificarea la Mondial”

Ljubiša Tumbaković, antrenorul naționalei Muntenegrului

Antrenorul naționalei Muntenegrului,  Ljubiša Tumbaković, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei România-Muntenegru, prima din campania de calificare pentru Mondialul din 2018 din Rusia, că România este, alături de Polonia și Danemarca, printre favoritele la calificarea la Mondial, precizând însă că echipa sa va încerca să obțină cel mai bun rezultat și să continue cu succes procesul de reconstrucție a echipei.

Tumbaković a explicat presei că a urmărit România atât în campania de calificare pentru Euro cât și la turneul final, fiind impresionat de unele meciuri jucate de „tricolori”. Muntenegreanul a mai spus că schimbarea de antrenori îi dă de înțeles că România va juca mai ofensiv.

„Am urmărit toate meciurile României atât de la Euro cât și din campanie. În unele meciuri au jucat extraordinar. La Euro, România a avut un prim meci extraordinar, au scăzut nivelul cu Elveția, iar cu Albania a fost un joc corect, dar nu au câștigat. În general s-au prezentat cu o echipă foarte bună și ar fi meritat să meargă mai departe, dar din păcate în fotbal nu merg mai departe cei care joacă mai bine, ci cei care obțin rezultatele necesare. Au jucat corect, iar schimbul acesta de antrenori aduce speranțe pentru o echipă mai ofensivă și mai calitativă. Mă aștept la un meci mai ofensiv mâine”, a explicat Tumbaković.

Selecționerul muntenegrean a spus că, în ciuda absențelor, România este pregătită să pună în teren jucători capabili să se ridice la nivelul titularilor de drept.

„Indiferent de absențe, România are jucători care să suplinească orice lipsuri. Noi suntem în faza de formare a unei noi echipe. Avem un grup de jucători foarte buni și un grup de jucători tineri care se lansează acum în prima echipă. Încercăm să implementăm un stil de joc modern care să se potrivească cu stilul jucătorilor. Fiecare echipă trebuie să joace compact și echiulibrat iar noi ne încadrăm aici”, a mai spus antrenorul.

Tumbaković a declarat că, în opinia sa, România este printre favoritele la câștigarea grupei de calificare.

„În grupă, noi am venit din a cincea urnă. Avem ocazia ca în această grupă să jucăm cu curaj și să anulăm avantajele unor echipe mai mari. Este un obicei ca la început de campanie, fiecare echipă să creadă în șansele ei și noi vrem să arătăm că avem încredere în forțele noastre. România, Polonia și Danemarca, din punct de vedere valoric, au șanse mai bune. Fiecare însă își va juca șansa. Mâine este primul meci și vrem să începem bine și vom face tot posibilul pentru un rezultat bun.  Mâine se va face diferența la constanță și disciplină. România are multe individualități și depinde cum vor respecta ei cererile antrenorului”, a mai spus tehnicianul.

Stevan Jovetić, atacantul lui Internazionale Milano și căpitanul naționalei Muntenegrului, a declarat presei că din punct de vedere fizic se simte foarte bine și că primul meci din campanie este din punctul său de vedere cel mai important.

Stevan Jovetić,   atacantul lui Internazionale Milano

Stevan Jovetić, atacantul lui Internazionale Milano

„Mă simt bine. Am început să ne antrenăm și să ne acomodăm cu terenul. Echipa României joacă acasă, suntem siguri că ne vor ataca și vom încerca să găsim cele mai bune soluții. Ambii sunt portari buni. Am auzit discuții despre terenului. Știu că a fost un cocnert acolo, dar nu avem ce face și jucăm. Sperăm ca până mâine să fie mai bune condițiile. Am urmărit echipa României la Euro și am văzut o echipă bună, dar nu aș putea spune cine e cel mai periculos jucător. Nu avem o grupă atractivă. Sunt echipe bune. E important începutul și ne vom strădui să facem un prim meci bun.Am jucat primii ani alături de el. Nu știu dacă cineva este acum la nivelul lui, dar sunt sigur că cineva îi va urma”, adeclarat atacantul Muntenegrean.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu