Seara marilor speranțe pentru CFR

Foto: Transilvania Reporter

Campioana Ligii 1, CFR Cluj, își poate asigura prezența în fazele eliminatorii ale Ligii Europa, dacă învinge, joi seara, pe Rennes, și dacă Celtic se impune pe Stadio Olimpico în fața lui Lazio Roma. Meciul dintre CFR și Rennes se joacă de la ora 19:55. Clasată pe poziția a doua din grupa E a UEFA Europa League, CFR nu are voie să facă niciun pas greșit în disputa cu deținătoarea Cupei Franței din cadrul etapei a 4-a a competiției continentale intercluburi.

La sfârșitul săptămânii trecute feroviarii s-au chinuit o repriză cu nou promovata Academica Clinceni, dar intervenția vocală a lui Dan Petrescu, la pauză, a schimbat total jocul vișiniilor care s-au impus până la urmă cu 3-0. Adversara CFR-ului nu a jucat, meciul cu Nîmes fiind amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Cel mai mare atu al trupei lui Petrescu este portarul de numai 16 ani, Pepe Bonet, care a gafat și în jocul tur, la golul marcat de Deac. Oficialii echipei franceze au anunțat însă, că la Cluj au deplasat trei portari. E lângă Bonet, din lotul lui Rennes, pentru postul de portar, mai fac parte Romani Salin (35 de ani) și Elias Damergy (17 ani).

Dacă vor trece de Rennes, fotbaliștii din Gruia vor mai avea nevoie de doar un punct în ultimele două meciuri pentru a-și asigura matematic calificarea în primăvara europeană. Dezamăgit de numărul mic de spectatori prezent la meciurile echipei lui, an Petrescu a făcut un apel la copii, să vină să susțină CFR-ul.

„Sunt convins doar de fanii noștri că țin cu CFR, de restul românilor nu știu. Eu voi ține cu orice echipă din România care joacă în Europa. Îi așteptăm pe copiii care și-au luat bilete, sper să ne ajute”, a spus Petrescu în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei. În celălalt meci al grupei, de la aceeași oră se întâlnesc, la Roma, Lazio și Celtic Glasgow.

Clasamentul grupe E (UEFA Europa League)
1. Cetic       3 2 1 0 5-2 7
2. CFR        3 2 0 1 3-3 6
3. Lazio      3 1 0 2 4-5 3
4. Rennes  3 0 1 2 2-4 1

CFR mai are de jucat cu Rennes (joi, 7 noiembrie, ora 19:55, acasă), cu Lazio, în 28 noiembrie, la Roma, și cu Celtic, pe 12 decembrie, acasă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu