Se face voia suporterilor! UBB va demara procedurile de preluare a CS Universitatea

Reunit în ședință, în data de 10 iunie, Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a luat act despre posibilitatea ca instituția de învățământ superior să preia Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Inițiativa universitarilor poate fi pusă în practică după ce președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 7 iunie, decretul prin care se modifică Legea Educației.

Revenirea la normalitate
„Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 223 din Legea educației naționale nr. 1/2011. Legea prevede că instituțiile de învățământ superior de stat pot aloca fonduri pentru cluburile sportive universitare și pot pune la dispoziția acestora baza materială a universității, în mod gratuit. De asemenea, cluburile sportive universitare pot pune baza materială proprie la dispoziția universităților, în mod gratuit. Instituțiile de învățământ superior de stat pot prelua în subordinea lor cluburi sportive, caz în care devin ordonatori secundari de credite”, se arată în lege.

Pe această bază legală Consiliul de administrație al UBB va demara procedurile de preluare a Clubului Sportiv Universitatea (CSU) Cluj. Preluarea CSU de către UBB ar reprezenta o revenire la normalitate dacă este să ne amintim că CSU a fost în subordinea UBB până în urmă cu aproximativ un deceniu. În plus ar reprezenta o „victorie” a suporterilor echipelor din cadrul CSU aflați în conflict cu directorul Ovidiu Vasu. Fanii „universitarilor” îl acuză pe conducătorul clubului de management defectuos. Suporterii sunt revoltați că în vreme ce echipele de tradiție ale clubului (rugby, baschet, handbal și volei) își desfășoară activitatea la limita subzistenței, directorul Ovidiu Vasu se mândrește cu medalii obținute de secții precum cea de scrabble.

Oficialului CSU i s-a cerut demisia în repetate rânduri, însă omul din fruntea clubului universitar nu a luat în calcul nicio secundă această posibilitate deși, sub conducerea lui sportivii și antrenorii sunt plătiți cu sume derizorii, ba mai mult clubul înregistrează restanțe financiare către aceștia. Unul dintre antrenorii clubului, care nu au dorit să-și facă publică identitatea, a povestit pentru Transilvania Reporter că pe anul 2018 a încasat indemnizația plătită de club (600 de lei lunar – n.a.) doar pentru opt luni.

UBB deține una dintre cele mai performante infrastructuri sportive din România și este îndreptățită să preia Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Câteva dintre facilitățile pe care UBB le pune la dispoziția sportivilor clujeni, numai în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, sunt: sala de jocuri sportive „V. Geleriu”, sală de aerobic, sală de atletism, sală de forță, pistă de atletism acoperită cu material sintetic, două terenuri de fotbal cu gazon și unul cu zgură, un teren rugby, un teren de minifotbal cu suprafață sintetică și nocturnă, 11 terenuri de tenis cu zgură, o platformă cu bitum (terenuri de handbal, baschet, minifotbal) și vestiare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu