Scrimerii sătmăreni au participat la un cantonament centralizat

13 scrimeri sătmăreni au participat la un cantonament centralizat în stațiunea Bușteni

În perioada 20-31 august spadasinii și floretiștii sătmăreni au participat la un cantonament centralizat, acțiune organizată în premieră de Federația Română de Scrimă. Locația aleasă a fost stațiunea Bușteni, cantonamentul fiind finanțat din bani europeni, după un proiect câştigat de FRS.

Acțiunea a fost rezervată copiilor între 10-16 ani, aici fiind prezenți 120 de scrimeri din toată țara.

De la CS Satu Mare au participat spadasinii, Mácska Ádám, Szép Márton, Szilágyi Balázs, Kató Zsófia, Nagy Csilla, Pallai Amarillisz, Teodora Coste iar de la sectia de floretă au participat, Adriana Haidu, Lázin Alexandra, Pótor Andrea, Kőrőssy Melissza, Bodó Benjámin, Pop Edwin. Antrenori însotitori au fost, Nagy Lehel la spadă și Dan Șuta, și Izsáki Arnold, la floretă. La sabie nu am avut nici un reprezentant.

Antrenorii coordonatori au fost Petre Ducu (floretă), Dan Podeanu (spadă) și Mihai Covaliu (sabie).

“ Au fost 11 zile în care sportivii s-au pregătit foarte bine dar și noi antrenorii am avut parte de schimburi de experiență foarte productive. Fiecare ramură a avut program separat. Dimineaţa pregătire fizică, după amiaza consfături şi program pe partea tehnică a scrimei.Au fost condiţii excelente, federaţia s-a ocupat pînă în cel mai mic detaliu ca participanţii să fie mulţumiţi.” ne-a declarat antrenorul Dan Șuta.

Scrimerii sătmăreni vor intra în febra competițiilor începând de săptămâna viitoare când în perioada 10-15 septembrie vor participa la CN de floretă juniori după care între 16-17 septembrie vor concura la CN de spadă feminin, ambele competiții urmând a se desfășura în sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu