Scrimă/Muschetarii sătmăreni atacă Cupa României

Câştigători atât la individual cât şi pe echipe la C.N de juniori, sătmăreni doresc să reediteze performanţele şi la C.N de Seniori

Floretiştii de la CS Satu Mare se află pe cai mari după ce au reuşit să obţină titlul naţional la juniori, atât la individual cât şi pe echipe.

De data aceasta elevii antrenorilor Attila File, Eva Lengyel şi Arnold Izsaki vor să înalţe ştacheta şi să obţină aceleaşi performanţe la Campionatele Naţionale de Seniori care se vor desfăşura în perioada 2-5 octombrie la Timişoara. Pentru aceasta cinci muschetari de la CS Satu Mare au pornit, de azi, spre oraşul de pe Bega pentru a se încununa de glorie.

Au făcut deplasarea Bogdan Dascălu, Ştefan Mureşan, Sebastian Flucuş, Alpar Bartok şi Benjamin Bodo. Cu toţii vor face parte joi din echipa CS Satu Mare deoarece, la această competiţie, regulamentul permite ca o echipă să aibă 5 sportivi pe planşe.

“Desigur, nivelul este unul mult mai ridicat la competiţiile de seniori însă eu am încredere în aceşti băieţi talentaţi care, deşi vor concura în compania unor scrimeri mai mari ca vârstă, deci mai experimentaţi, au şanse la medalii. Poate nu va fi una de aur, fiindcă Steaua la ora aceasta are o echipă foarte puternică, însă avem dreptul să visăm“, ne-a declarat înainte de plecare antrenoarea Eva Lenghel.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, la C.N de juniori desfăşurat în Sala “Alexandru Csipler” din Satu Mare, Bogdan Dascălu a obţinut medalia de aur, iar pe echipe CS Satu Mare a luat titlul naţional prin Dascălu, Bodo, Flucuş şi Alpar.

Din cauza problemelor financiare CS Satu Mare nu va participa cu echipa de fete la C.N de la Timişoara, însă vom fi reperezentaţi totuşi la individual de către Anett Varga care se află la Centrul Olimpic de pregătire din Bucureşti şi împreună cu echipa de acolo va merge să participe la concurs. Anett Varga de la CS Satu Mare a fost cea mai bine clasată sătmăreancă la C.N. de juniori, unde a obţinut locul 7 din 27 de concurente.

Distribuie:

Postaţi un comentariu