Scrimă – Mălina Călugăreanu, campioană naţională la individual cadete

Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) campioană națională floretă individual U20

Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” găzduieşte zilele acestea Campionatele Naţionale de floretă şi spadă pentru cadeţi.

În prima zi de concurs s-a desfăşurat proba individuală la floretă cadete, unde au participat 27 de concurente de la următoarele cluburi: Steaua Bucureşti, Palestra Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Farul Costanţa, Universitatea Timişoara şi CS Satu Mare.

Floretistele de la CS Satu Mareş deşi mai tinere decât majoritatea adversarelor lor au avut o comportare merituorie, reuşind să ocupe următoarele locuri: Varga Anett, locul 7, Lazin Alexandra, locul 9, Haidu Adriana locul 12, Podor Andrea locul 13, Bujer Regina locul 15, Petrișor Evelyn locul 16, Erdei Reka locul 25 și Jager Viktoria locul 27.

CSA Steaua a dat primele două clasate în proba individuală

CSA Steaua și-a tras partea leului în cea ce privește campioana și vicecampioana la proba individuală. Mălina Călugăreanu a reușit s-o invingă pe colega de club, Maria Boldor după o finală disputată, scor 15-11.

Călugăreanu a dispus în semifinale de Balog Reka (PoliTimișoara) cu 15-10, în aceași fază a competiției Maria Boldor reușind să treacă, scor 15-11 de Stan Isabelle (Poli Timișoara).

Socotite ca cele mai valoroase floretiste cadete de la noi din țară, cele două steliste au oferit spectatorilor o finală palpitantă cu multe răsturnări de scor în care deși Maria Boldor era cotată ca favorită, cel puțin din prisma rezultatelor obținute anul acesta (n.r. vicecampioană europeană la Budapesta), Mălina Călugăreanu a reușit totuși să infirme calculele hârtiei și să se impună.

“Sunt foarte bucuroasă că am reușit să obțin titlul de campioană națională, mai ales că am învins-o pe colega dar și prietena mea Maria. Știam că va fi greu, deoarece îmi cunoșteam foarte bine adversara, însă se pare că am reușit să mă concentrez mai bine și să câștig pe final.” ne-a declarat Mălina Călugăreanu, proaspăta campioană națională la individual cadete.

Vineri este programată proba pe echipe feminin, iar sâmbătă şi duminică vor intra în focul competiţiilor băieţii, atât la individual cât şi pe echipe.

Naţionalele vor continua cu spada, acolo unde, luni este programată proba individuală la feminin, iar marţi proba pe echipe, de asemenea la feminin.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu