Scrima /Un nou succes pentru scrima sătmăreană. Aur pentru echipa de floretă a CS Satu Mare!

Echipa CS Satu Mare, împreună cu antrenorii lor, au urcat pe cea mai înaltă treaptă la C.N de floretă-speranțe

Ziua a doua a Campionatelor Naționale de floretă-speranțe a adus un nou succes pentru scrimerii sătmăreni. După medalia de aur ( Bodo Benjamin) și medaliile de bronz ( Iulian Aldea și Edwin Pop) obținute la individual, CS Satu Mare a reușit să-și adjudece titlul de campioană națională la echipe, după o finală pasionantă cu eterna rivală, Steaua București, scor 45-43.

CS Satu Mare a trecut la pas în sferturi de CSS Cluj, scor 45-12, pentru ca la fel de lejer să facă pasul în finală, după ce a dispus de ACS Balestra, scor 45-20.

În ultimul act lucrurile au stat mult mai complicat pentru scrimerii sătmăreni, deoarece floretiștii de la Steaua le-au dat o replică deosebit de tăioasă. S-a mers cap la cap în majoritatea timpului iar ultimul asalt, când scorul arăta 40-40, a fost de-a dreptul dramatic. Pe planșe au urcat Bodo Benjamin ( CS Satu Mare) și Silviu Roșu( Steaua București) care au oferit o luptă extrem de strânsă și cu niște răsturnări de situații nerecomandate cardiacilor. Stelistul a reușit să reducă din handicap când scorul arăta 44-40 pentru sătmărean și s-a apropiat la o tușă de Bodo, 44-43. Benji și-a păstrat însă sângele rece și a câștigat ultima tușă, 45-43, aducând o nouă și strălucitoare medalie de aur delegației sătmărene.

Ar mai fi de remarcat și prestația eroică a lui Iulian Aldea care deși a concurat accidentat destul de grav la braț, a strâns din dinți reușind să aducă puncte prețioase echipei sătmărene.

Echipa campioană a CS Satu Mare a fost formată din Bodo Benjamin, Iulian Aldea, Erwin Pop și Steven Pop. Antrenori Iszak Arnold, Fille Attila și Lengyel Eva.

Echipa vicecampioană a Stelei București i-a avut în componență pe Cristian Cândescu, Silviu Rusu, Daniel Hergan și Gheorghe Iamandi. Antrenor Ducu Petru.

Sâmbătă intră pe planșe fetele, cu proba individuală, iar duminică urmează proba pe echipe. La ambele scrimerele de la CS Satu Mare sunt cotate cu mari șanse la medalii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu