Scrimă / Şi-au încrucişat săbiile în centrul Clujului

Centrul Clujului a fost luat cu asalt de campionii mondiali şi europeni la scrimă, în cadrul campaniei "Caravana Scrimei Româneşti" / Foto: Dan Bodea

Scrimerii români, campioni mondiali şi europeni, şi-au încrucişat săbiile în centrul Clujului, în cadrul „Caravanei Scrimei Româneşti”. Acţiunea este organizată de Federaţia Română de Scrimă, în colaborare cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi se doreşte a fi o popularizare a acestei discipline sportive pentru atragerea de cât mai mulţi practicanţi.

„Scrima este sportul care aduce an de an medalii pentru România şi ni se pare normal ca aceşti campioni mondiali şi europeni să apară în faţa copiilor, a părinţilor, să popularizăm acest sport. Sigur că scopul este să atragem un număr cât mai mare de copii către scrimă, iar astfel de demosntraţii pot reprezenta imboldul de care copii au nevoie pentru a se apropia de scrimă. Rezultatele noastre ne onorează, dar ne şi obligă să ducem această tradiţie mai departe. Secretul acestor performanțe stă într-o viață echilibrată, respectul față de ceea ce facem. Scrima este un sport elegant şi frumos, în care fizicul și psihicul se împletesc armonios și se dezvoltă deopotrivă. Îi invităm pe părinţi să-şi îndrume copiii către scrimă”, a declarat fostul campion olimpic şi actual preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu