Scrimă / România, ca și calificată la Jocurile Olimpice

Spadasinele româniei au cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Moscova şi şi-au asigurat în mare măsură calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de argint la Campionatele Mondiale găzduite de Moscova. Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Simona Pop au cedat cu 36-45 în faţa Chinei, dar şi-au asigurat în proporţie de 95% prezenţa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio, de anul viitor.

Astfel, delegaţia României se întoarce de la Campionatele Mondiale cu două medalii, după ce Tiberiu Dolniceanu a cucerit bronzul în proba individuală de sabie. România a condus o singură dată în finală, după prima tuşă reuşită de Ana-Maria Brânză în confruntarea cu Xu Anqi. Apoi asiaticele au preluat inițiativa și au condus ostilitățile până la final.

În primul tur, România a trecut de Turcia cu 45-15, în optimi a învins Elveţia cu 45-19, în sferturi ”tricolorele” s-au impus în faţa Ungariei cu 22-13, iar în semifinale România a învins Ucraina cu 27-24.

Distribuie:

Postaţi un comentariu