Scrimă/ Medalie de bronz pentru CS Satu Mare la C.N. de floretă –seniori

Echipa de floretă a CS Satu Mare, alături de antrenorii lor, medaliată cu bronz la C.N de seniori de la Timişoara

Oraşul Trandafirilor cum mai este cunoscută Timişoara, găzduieşte zilele acestea Campionatele Naţionale de floretă la seniori, masculin şi feminin. Dacă la individual cea mai bună clasare a unui sătmărean a fost locul opt, obţinut de Bogdan Dascălu, proba pe echipe a adus satisfacţii mult mai mari pentru scrimerii de la CS Satu Mare.

Concurând în compania unor echipe valoroase, tinerii scrimeri de la CS au reuşit o performanţă deosebită iar bronzul câştigat pe echipe are strălucire de aur dacă ţinem cont că floretiştii de la CS Satu Mare au fost mult mai tineri decât majoritatea adversarilor lor. Steaua Bucureşti şi-a confirmat statutul de favorită la câştigarea titlului, echipa bucureşteană fiind de altfel şi singura care a învins „5” –ul sătmărea, în semifinale, scor 45-28.

Pentru locul trei sportivii pregătiţi de Attila File, Eve Lengel şi Arnold Izsaki au tras excelent în faţa gazdelor de la Poli Timişoara pe care le-au învins mult mai uşor decât se aşteptau, scor 45-24.

La final podiumul a arătat astfel: 1.Steaua, 2.Cluj, 3. CS Satu Mare.

Echipa CS Satu Mare a fost formatăBogdan Dascălu, Benjamin Bodo, Ștefan Mureșan, Sebastian Flucuș și Alpar Bartok.

Vineri urmează să se desfăşoare competiţia la individual feminin, unde CS Satu Mare are o singură reprezentantă, în persoana Anettei Varga.

Pe lângă floretiştii sătmăreni, şi spadasinii de la CS urmează să concureze în cadrul Cupei României. Vineri şi sâmbătăt, la Constanţa se dă startul competiţiei.  Scrimerii antrenaţi de Csiszar Francisc, Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Andrei Radu şi Bertalan Arkosi pornesc ca favoriţi principali la medalia de aur, atât la individual cât şi pe echipe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu