Scrimă/ Două sătmărence, prezente în careul de aşi al Cupei României la spadă

Sătmărencele Amalia Tătăran şi Simona Pop şi-au disputat finala mică a Cupei României la spadă senioare

Bucureştiul a găzduit, miercuri, Cupa României la spadă senioare, competiţie în care scrima sătmăreană a fost foarte bine reprezentată. Două dintre cele mai bune produse ale CS Satu Mare şi-au făcut loc în careul de aşi al celor mai valoroase spadasine din România. Este vorba de Amalia Tătăran şi Simona Pop, (legitimată la Steaua Bucureşti), două scrimere foarte talentate şi care şi-au disputat finala mică.

Câştig de cauza a avut Simona Pop care a câştigat cu 15-13.după o partidă foarte disputată cu multe răsturnări de situaţie.

În semifinale Amalia Tătăran a pierdut la principala favorită, Ana Maria Brânză,  9-15, iar Simona Pop a fost învinsă de colega de echipă naţională Maria Udrea cu scorul de 15-13.

Medalia de aur a intrat în posesia Anamariei Brânză care a trecut într-o finală fără istoric de Maria Udrea, scor 15-6.

Interesantă a fost şi locaţia aleasă de Federaţia Română de Scrimă a semifinalelor Cupei României. Dacă primele faze ale competiţiei au fost găzduite de Sala Floreasca, semifinalele şi finalele s-au disputat într-un Mall din capitală, printre mirosurile de aripioare picante şi privirile curioşilor veniţi la shoping. Motivaţia federaţiei a fost aceea că se doreşte o mai mare popularizare a acestui sport însă credem că nu a fost cea mai bună alegere.

Antrenorul celor două sătmărence, Csiszar Francisc, s-a declarat mulţumit fiindcă două dintre elevele sale au ajuns printre cele mai valoroase spadasine din ţară.

“Sunt mulţumit de cum a decurs această competiţie cu atât mai mult cu cât două dintre elevele mele s-au aflat în fazele finale. Desigur că Amalia a fost cea care a fost în atenţia mea, deoarece pe ea o antrenez momentan şi pot să spun că are tot viitorul în faţă ea fiind cea mai tânără dintre competitoarele din semifinale. Din păcate pentru CS Satu Mare acesta a fost ultimul concurs în care Amalia a tras pentru clubul sătmărean deoarece a ales să semneze cu Dinamo Bucureşti.” ne-a declarat antrenorul Csizar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu